Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 41 gasten bekijken dit topic.

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7180 Gepost op: 28 november 2013, 09:25:54 »
Nee, dat ken ik niet :-). KLinkt als een drukke avond!

Ik at gisteren een heerlijke tajine met allerlei groentes (wortel, boontjes, zoete aardappel, pompoen, tomaat, gedroogde abrikozen, ui) met daarover amandelschaafsel en peterselie. Erbij couscous.

Ik probeerde de couscous te stomen (door een zeefje met couscous boven een pannetje kokend water te hangen), maar na 40 minuten heb ik het opgegeven en de couscous gemaakt met heet water en gedroogd citroenblad.

Hoe bereiden jullie couscous? Ik at het laatst in een restaurantje en die couscous was echt superluchtig en fluffy. Ik hoopte dat door het stomen te bereiken. Als je het met water maakt, is het wat compacter (minder lekker).

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7181 Gepost op: 28 november 2013, 09:28:32 »
Een vriendin kookte voor mij pastinaak-appelsoep, farfale met champignon-gorgonzolasaus, daarbij een slaatje van ijsbergsla, witlof en mandarijntjes. Voor erna een door de mama gebakken speculaas.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7182 Gepost op: 28 november 2013, 09:30:00 »
@Maartje, hoe maakt je die speculaasboterkoekpepernoten?

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7183 Gepost op: 28 november 2013, 09:42:36 »
@Maartje, hoe maakt je die speculaasboterkoekpepernoten?
Als je zorgt dat je spijs en speculaaskruiden in huis hebt, zorg ik dat je donderdag het recept krijgt.
This is between me and the vegetable!

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7184 Gepost op: 28 november 2013, 09:49:11 »
Goede vraag Joske en de spijs is hier ook al present ;D
Pastinaak-appelsoep klinkt ook leuk trouwens!

Hoe bereiden jullie couscous? Ik at het laatst in een restaurantje en die couscous was echt superluchtig en fluffy. Ik hoopte dat door het stomen te bereiken. Als je het met water maakt, is het wat compacter (minder lekker).

Komt inderdaad door het te stomen inderdaad. Traditioneel gebeurt dat wel in zo'n 3 rondes, waarbij je het omroert en dan weer verder laat stomen. Mijn zeef past niet voldoende in de pan hier en mijn stoompan heeft te grote gaatjes, dus er staat hier een test met kaasdoek op het nog-te-doenlijstje.
Beste techniek als je het met kokend water overgiet in mijn ervaring, is het afgedekt laten wellen en dan met een vork opfluffen. Als de textuur goed is een klontje erdoor, anders nog een beetje water erbij, nog even laten staan en weer opfluffen.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7185 Gepost op: 28 november 2013, 10:32:09 »
Hoe bereiden jullie couscous? Ik at het laatst in een restaurantje en die couscous was echt superluchtig en fluffy. Ik hoopte dat door het stomen te bereiken. Als je het met water maakt, is het wat compacter (minder lekker).
Stomen boven de ratatouille is mijn favoriet. Als dat niet kan: overgieten met voldoende heet water en onder voortdurend roeren (dus niet laten staan) al het water op laten nemen. Dan nog een half uur laten staan en even kort stomen met een klont roomboter. Tijd is volgens mij het belangrijkste van lekkere couscous. En oh ja, de lekkerste couscous is de fijne, maar die is hier in Nederland nauwelijks meer te krijgen, het is allemaal moyen en dat is veel minder luchtig. Als iemand tips heeft waar ik nog fijne kan krijgen hou ik me aanbevolen (markt en turk hebben het niet meer).
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7186 Gepost op: 28 november 2013, 10:56:25 »
@Maartje, hoe maakt je die speculaasboterkoekpepernoten?
Als je zorgt dat je spijs en speculaaskruiden in huis hebt, zorg ik dat je donderdag het recept krijgt.
Volgende week donderdag pas?  :hungry:

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7187 Gepost op: 28 november 2013, 12:32:46 »
Dat had ik misschien inderdaad ook wel, Bast.
Mijn zeefje hing boven een bodempje water, met het deksel daar weer bovenop maar er kwam nog vrij veel damp langs het zeefje.
En een stoombloem heeft te grote gaten.

Dat recept van die pepernoten wil ik ook wel trouwens!

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7188 Gepost op: 28 november 2013, 12:36:06 »
Voor vanavond op het werk een slaatje met fijngesneden raap, appel, ijsbergsla, cashewnoten, daarover een tuinkruidenvinaigrette.
« Laatst bewerkt op: 28 november 2013, 18:26:38 door Joske »

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7189 Gepost op: 28 november 2013, 12:46:25 »
Oh, vanavond ga ik uit eten: SUSHI! Hmmmmm.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7190 Gepost op: 28 november 2013, 17:16:19 »
Ik weet het nog niet voor vanavond. Zuurkool? Voordeel is dat het snel klaar is en makkelijk, en dat ik wat er over is (als er wat over is...) zaterdag als ontbijt op kan eten. Of toch maar iets exotischers zoals saag tahoe met nan-brood en raita?
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7191 Gepost op: 28 november 2013, 17:33:21 »
Restje zwarte bonen van gisteren met diepvriesgroenten verwerkt tot curry.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.622
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7192 Gepost op: 28 november 2013, 18:32:37 »
Verkouden en dus vanavond spruitjes (vit. c). Vriend krijgt wortel, geen fan van spruitjes.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7193 Gepost op: 28 november 2013, 18:38:09 »
Curry van stukjes pompoen in kruidige kokossaus. Pilao van rijst en ui. Pappadum.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7194 Gepost op: 28 november 2013, 19:38:27 »
Een blikje tomatensoep en een tosti kaas.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7195 Gepost op: 29 november 2013, 16:09:46 »
Gisteren werd het dus zuurkool, en de rest vanmorgen als ontbijt opgegeten  :hungry:
Vandaag is het vrijdag en ik heb een enorme knoflookbehoefte. Nog geen idee of het shoarmabroodjes worden of misschien een gourmet, maar in ieder geval iets met heel veel knoflooksaus.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Poek

  • Forumkenner 2006, 2009 en 2011
  • ******
  • 11.928
  • Geslacht: Man
    • dimitri.org
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7196 Gepost op: 29 november 2013, 16:59:12 »
Ik zit nu in de trein vlakbij Leeuwarden en google maps leert me dat ik straks hieruit iets ga kiezen. Patat met en een Bonita, waarschijnlijk.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7197 Gepost op: 29 november 2013, 17:24:07 »
O, die bonita had ik laatst bij de lunch, die was best lekker!

Gisteren hadden wij het restje Thais georienteerde pompoensoep en pad thai. Vandaag zou het zo maar weer soep kunnen worden.
This is between me and the vegetable!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7198 Gepost op: 29 november 2013, 18:23:37 »
Quinoa met paprika, komkommer, bosui, olijfolie en azijn piment d'espelette. Daarop een met halloumi gevulde portobello uit de oven en pijnboompitten.   

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #7199 Gepost op: 29 november 2013, 19:33:38 »
O, die bonita had ik laatst bij de lunch, die was best lekker!

Die kom ik nou nooit tegen  :(

Hier een bouillon met shanghai paksoi en diverse soorten dumplings.
Sin chile, no tiene chiste!