Afgelopen zaterdag met Tertia en andere familieleden bij Bordewijk aan de Noordermarkt in Amsterdam gegeten. Zes personen, veggie. Die chef Will Demandt kan er wat van. Geweldig. Idee van Tertia. Heb ook weer van alles geleerd daar, zoals
pecorino antiche fosse sogliano al rubicone, een schapenkaas zes maanden bewaard in hooibaal in de grond en boerenboter van de Koningshof in Zoeterwoude. Ontbeten bij Tertia, mmm Remeker kaas puur, humus met biet, van alles meer,Cava, heerlijk brood van de beste bakker van Amsterdam (zegt Tertia en ik geloof het).
In Haarlem bezochten we de Jopen bierkerk. Prachtige bieren! Kortom, cornucopisch lang weekeinde.
Gisteren een gast: aten vooraf avocado- en bietencarpaccio met tahinsaus en boletenbeignetjes (tempura),venkel-wortelpeterseliesoep, gebakken spruiten met kastanjes, quinoa goreng, en een vol au vent gevuld met gebakken tofukorrels/ui, wat wortel, knoflook en een beetje 70% chocola. Toe kaki en vijgen dun gesneden plus gehakte walnoot.
Vandaag bloemkoolsoep en, ik denk gebakken boleten uit Nuenes dreven (er waren plotseling weer veel te vinden), en verder eens kijken wat er is. Maar zo goed als bij Bordewijk wordt het niet. O ja, flinterdunne rode kool in zout en azijn gezet, paar dagen marineren. Wordt erg lekkere salade.