Mmm, ik zou ook wel bij Niewied willen eten. Mogen we het recept van de venkel-melk soep?
Ik zag dit bericht nu pas, excuus. Ik pruts altijd maar wat; ongeveer als volgt: venkel snijden en koken in wat bouillon (kruidenbouillonpoeder uit potje) met melk en wat water. Kook eventueel ook wat komkommer en/of bloemkool mee. Meng/maak fijn wat specerijen die je hebt: raz al hanout en/of komijn, kruidnagel, lavendelbloem, venkelzzad... De gekookte groenten in mengbeker blenden (of met zo een mengstaaf). De specerijen erbij. Proef of er nog wat bij moet.
Vandaag bevriend echtpaar uit de buurt, dat Zonnevijle heet, te eten; het is volle maan
:
de zon vijlt aan de volle maan
totdat hij rond is
en vol maanlicht• loempia garni
• venkelsoep met specerijen
• peprijst, boontjes gebakken in sesamolie, maïs in kokossaus, tofubraadsel
• vijgen uit de tuin in wodka en meer vruchten
Die pep-rijst is gekookte basmatirijst waardoorheen gebakken ui, knoflook, geelwortel, rode paprika, sojasaus. Maar dat had ik al eens gezegd. Wie goed kijkt, ziet dat we vaak hetzelfde maken als we gasten na elkaar hebben. Dat is het vroegere prentbriefkaarteffect: iedereen eenzelfde
Ansichtkarte sturen, ze weten toch niet wie wat krijgt.