Alsnog gefeliciteerd Poek! Klinkt toch als een beetje schamel verjaardagsmaaltje, of eet je dat gewoon graag het liefst?
Gisteren stamppot rauwe andijvie met knapperig gebakken vego spekjes erover. Hoe maken jullie je stamppot rauwe andijvie? Ik heb twee methoden:
1) eerst stevige puree maken, dan de andijvie er doorheen scheppen, meteen opdienen.
2) aardappels stampen, andijvie erdoor, doorwarmen tot de andijvie gaat slinken en wat vocht afgeeft en een smeuige stamppot ontstaat.
Vroeger gebruikte ik altijd methode 1), maar ik vind het lastig om het dan heet op tafel te krijgen, ik kan er ook minder andijvie in kwijt om stamppot structuur te houden. Met methode 2 kan ik wel 300 gram andijvie kwijt op 250 gram aardappelen, dat is bijna twee keer zo veel als bij methode 1. Het is niet helemaal "rauw" rauw meer natuurlijk.