Gedroogdetomatenpesto gemaakt van echte gedroogde tomaten (niet op olie, maar die je nog even zelf voor kan/moet weken) met heerlijke olijfolie,lichtgeroosterde walnootjes en knoflook, daarbij kamutpasta. Echt heeeel simpel en snel want ik had niet zo veel zin, maar zoooo lekker en een restaurant-gevoel.
Kamutpasta kende ik nog niet. Weer iets waar ik bij de lokale Turk naar mag zoeken. Wat eet je normaalgesproken bij kamutpasta? Die pesto klinkt trouwens ook erg lekker - gewoon alles bij elkaar in de keukenmachine?
Hoi Eelco, ik weet niet of Kamutpasta ook bij de Turk te krijgen is, ik haal het altijd bij de natuurwinkel! En 'k weet al helemaal niet hoe het zou heten in een van de talen die je daar op de verpakkingen ziet
. Als je het vindt, laat maar weten.
Ik eet het trouwens als gewone pasta (het smaakt ook precies zo hoor, K. mijn vriend heeft het verschil nog nooit geproefd. 't is wel wat steviger heb ik het idee en donkerder van kleur, voedzamer misschien ook). Maar alles wat je met gewone pasta doet zou ik ook met kamutpasta doen. Het is vooral interessant om te gebruiken als alternatief voor tarwe, ter afwisseling. Dat is eigenlijk de enige reden dat ik het eet
.
De pesto is idd gewoon alles in de keukenmachine na de nootjes/pitjes licht geroosterd te hebben. Tijm en peper erdoor is ook nog lekker. Scheut olijfolie voor 't mixen, en later naar smaak nog extra toevoegen als 't te dik is. Van tevoren maken is helemaal lekker dan kunnen de smaken wat mixen. Het is al vrij zout en rijk van smaak van zichzelf, tenminste met mijn tomaatjes was het vrij zoutig, dus je hebt verder niet veel andere ingredienten nodig in de totale maaltijd.
Daarbij een groenerestjessalade van restjes courgette, sla en radijsjes. Daar wordt 't altijd wat minder culi want ik ben nooit zo goed in salades, of weet geen lekkere dressing en dan blijft 't zo'n saaie hap (nog tips?).
Zo heel erg niet-culi klinkt dat anders niet. Hangt een beetje af van de dressing inderdaad. Wat heb je gemaakt? Ik kan me voorstellen dat een simpele balsamicodressing al volstaat (ik ben bij salades nogal minimalistisch ingesteld). Fruitig accent met sinaasappelsap of -schil past wellicht ook?
Ik had inderdaad beetje olijfolie, witte balsamicoazijn, peper, snufje zout. Maar waarschijnlijk ook gewoon te kort van tevoren erdoorheen gemixt want 't smaakte dus vooral flauw. Maar rauwe courgette is ook gewoon flauw denk ik. Die schil van sinaasappel, of citroen of limoen ga ik zeker eens proberen! Dank voor de tip!