Gisteren veel over: rijst, tofu, tempe, saos kacang (pindasaus), groentencurry met boontjes, bloemkool, geelwortel, wortel, gember en paprika.
Vandaag deze rest (balance), behalve de rijst, verbrijd (mooie werkwoordvervoeging hè mevrouw Zeewier en heer Karl) in mixer, daarna aangeroerd met polenta, boekweitgrutten, meel en ei. Bakblik ingeölied (trema wellicht niet nodig) en bestoven met polenta, brij erin, bestrooid met polenta en bij 175 graden 40 minute in oven. Mooie cake. Gegeten met komkommer-basilicum-witlofsalade en boontjes in pompoenpitpasta. Wijnen. Polenta als paneermeel gebruiken leerde ik pasgeleden in New York in restaurant Candle 79. Gaat prima.
Afgelopen woensdag met Selly en moeder Selly (mijn vrouw) bij Street Kitchen im Amsterdam geluncht. Prima etes. Mandela zou er trots op zijn. Selly kent alle te kennen restaurants in Amsterdam.