Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 5 gasten bekijken dit topic.

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5960 Gepost op: 27 mei 2013, 06:23:46 »
Eergisteren hadden wij bezoek, ik maakte wortel-venkel-gember soep en een smeuïge lasagne (dat lukt me niet altijd zo, maar deze was perfect).
Gisteren maakte ik quinoa-burgers tussen een hamburgerbroodje, daarbij gemengde salade en zoete-aardappel-frieten met tartaar.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5961 Gepost op: 27 mei 2013, 08:03:51 »
Kool, paprika, omelet, rijst en rode zoet-zure saus. Ook moet ik de pasta-salade voor morgen maken, omdat ik het Chinees niet mag dat bij de vergadering komt.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5962 Gepost op: 27 mei 2013, 08:12:07 »
Gisteren maakte ik quinoa-burgers

Klinkt goed zeg, hoe maak je die?

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5963 Gepost op: 27 mei 2013, 12:54:59 »
Vrije interpretatie (adhv wat ik in huis had) van een recept voor Boliviaanse Hamburger uit een oud quinoaboekje van de wereldwinkel.
Gekookte quinoa, gesnipperde lenteui, wortel, paprika en knoflook in kleine blokjes, erbij flink wat kruiden en zout, een ei en een schep bloem om het geheel te binden. Enkele uren in de frigo en daarna in olie in porties bakken, tussen een broodje met schijfjes augurk, ketchup en mayo.

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5964 Gepost op: 27 mei 2013, 13:39:29 »
Dank je, ga ik een keertje uitproberen.

Vanavond eet ik imam bayildi, met couscous en gebakken halloumi.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5965 Gepost op: 27 mei 2013, 13:54:25 »
Vanavond in wijn en roomboter gestoofde asperges, waarschijnlijk met tagliatelle. Vers geraspte gruyere erover.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5966 Gepost op: 27 mei 2013, 17:25:49 »
Daslookbraadfilet met gekookte aardappels en witlof in een sausje.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5967 Gepost op: 27 mei 2013, 19:04:46 »
Gisteren gebarbecuede halloumi en mais, met aardappelgratin en sla. Vandaag een hartige taart die, zeker voor iets mislukts, erg lekker was.
This is between me and the vegetable!

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5968 Gepost op: 27 mei 2013, 21:23:47 »
Daslookbraadfilet met gekookte aardappels en witlof in een sausje.
Wat is dat? Recept?

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5969 Gepost op: 27 mei 2013, 21:25:12 »
De man kookte vandaag Shakshuka met volkorenbrood.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5970 Gepost op: 27 mei 2013, 22:39:54 »
Daslookbraadfilet met gekookte aardappels en witlof in een sausje.
Wat is dat? Recept?

Daslookbraadfilet is kant-en-klaar van Taifun, dus helaas geen recept :(
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5971 Gepost op: 28 mei 2013, 06:23:36 »
Ok, bedankt voor de info, en dit wordt dus gewoon opgewarmd?

@Jol: bedankt voor de tip: dat gaat het straks hier ook worden dus :D

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5972 Gepost op: 28 mei 2013, 11:28:49 »
Zelf bak ik het in zonnebloemolie op, maar meneer Bast gooit 'm ook weleens in ons kleine oventje.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5973 Gepost op: 28 mei 2013, 12:37:13 »
Vanavond eet ik imam bayildi, met couscous en gebakken halloumi.

Het was een nogal forse aubergine, dus ik eet vanavond de andere helft.
Weer met halloumi, maar met wilde rijst ipv couscous.

Offline jol

  • *****
  • 2.653
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5974 Gepost op: 28 mei 2013, 13:44:17 »
Ok, bedankt voor de info, en dit wordt dus gewoon opgewarmd?

@Jol: bedankt voor de tip: dat gaat het straks hier ook worden dus :D

En Joske, is het bevallen?
Ik vind het een prachtrecept: lekker, eenvoudig, goedkoop en nog makkelijk mee te variëren ook!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5975 Gepost op: 28 mei 2013, 13:59:06 »
Ok, bedankt voor de info, en dit wordt dus gewoon opgewarmd?

@Jol: bedankt voor de tip: dat gaat het straks hier ook worden dus :D

En Joske, is het bevallen?
Ik vind het een prachtrecept: lekker, eenvoudig, goedkoop en nog makkelijk mee te variëren ook!


 :D

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.671
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5976 Gepost op: 28 mei 2013, 19:16:09 »
Risotto met ui, knolselderij, champignon en rozemarijn. Erbij gegrilde groene asperges.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5977 Gepost op: 28 mei 2013, 19:34:30 »
Spaghetti met olijfolie, knoflook en hete pepertjes, gebakken zomerpostelein (met een scheutje sherry en balsamicoazijn), koolrabisalade met mosterddressing.
,,,,فلافل

Offline Joske

  • *****
  • 2.829
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5978 Gepost op: 29 mei 2013, 06:36:52 »
Ok, bedankt voor de info, en dit wordt dus gewoon opgewarmd?

@Jol: bedankt voor de tip: dat gaat het straks hier ook worden dus :D

En Joske, is het bevallen?
Ik vind het een prachtrecept: lekker, eenvoudig, goedkoop en nog makkelijk mee te variëren ook!

Heel lekker, maar ik kende het al wel van vroeger (via de ex die van Algerijnse afkomst is). De dochter vond dat er nog iets vullend bij moest, dus ik kookte voor haar een portie penne.

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #5979 Gepost op: 29 mei 2013, 13:06:43 »
Rostirondjes en sperziebonensalade met paprika, bosuitje, feta, vinaigrette.