Wij hadden voor het familie-etentje drie antipasti klaargemaakt: een venkelsalade met kappertjes en olijven, een hummus van cannellinibonen en drie soorten champignons met tomatensliertjes (beukezwammen, cantharellen en oesterzwammen) op icebergsla. Nogal wat olijfolie en citroen in verwerkt. Als hoofdgerecht Ciambotta, Italiaanse groentestoofpot met prei, wortel, courgette, aardappel, sperziebonen, rapen, rode paprika, ui, look in tomatenbouillon. Erbij door dochter zelfgemaakte pitabroodjes bij de antipasti en een groot olijven-rozemarijnbrood bij het tweede gerecht. Panettone en allerlei chocolaatjes tot slot.
Bij het hoofdgerecht hadden we een grote fles (1,5 l) Chateau Citran (midden-Médoc) van ons trouwjaar 1978 opengemaakt en die bleek nog niet verzuurd (
) te zijn en vol, rijk en zwaar en vlot drinkbaar (maar het was wel hoog tijd nu om hem te drinken denk ik.)
Smaakte allemaal. Weinig restjes.