Gisteren Flammkuchen gemaakt van wrap in de bakpan en dan bedekt met gebakken ui,tomaat, gersaspte kaas, knoflook en erbij bruine bonen bereid met gebakken ui, knoflook, wat Perzische gedroogde kruiden die ik twee jaar geleden in Isfahan op een markt kocht en wat gewreven lavendelbloem. Dunne kruidensoep (dille, koriander) met blokjes tofu, en dan nog mangga (jawel zo schreven de koloniale Nederlanders dat zeker honderd jaar en zo schreef men het ook in Den Haag) totdat er hier opeens de groenteboeren met hun mango aankwamen. Maar ja die schrijven ook voldaan anenas en manderijn en Harrycover en conferens peren. Zo kan ie wel weer.
Maar nu, nu we de Flammkuchen hier toch steeds vaker aantreffen: wat denken we ervan, vlamkoek? Of maar gewoon Vlamkoegen op z'n groenteboers? Onze Vlaamse vrienden hebben beslist wel een lucide oplossing.
Of ben ik nu unne ambetanterik (zag ik in de NRC, mooi gevonden, maar toch begrijp ik deze francofone infusen niet in een puritische gebied).