Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 38 gasten bekijken dit topic.

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4220 Gepost op: 07 november 2012, 08:42:20 »
Wegens laat thuis en geen zin meer, werd het gisteravond een diepvriespizza.
Vanavond moet de witlof echt op, dus wordt het vandaag de witlofsalade met halloumi.

Offline Gabs

  • ****
  • 796
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4221 Gepost op: 07 november 2012, 09:24:28 »
Hier moeten de chinese kool en tauge echt op; ik ga eens proberen een stamppotje van te maken, met een beetje kerrie of zo erin.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4222 Gepost op: 07 november 2012, 09:38:44 »
Ik zag een restje moussaka staan, en er is nog een pompoen. En een stukje Lady Blue-kaas...
This is between me and the vegetable!

Wat eten we vandaag?
« Reactie #4223 Gepost op: 07 november 2012, 09:51:20 »
Tofupannenkoek met Hollandse roerbakgroenten :)

Offline chantalv80

  • ****
  • 911
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4224 Gepost op: 07 november 2012, 11:17:30 »
Macaroni met paprika, ui, knoflook, tomaten, basilicum en mozzarella.
Want a sugarcube?

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4225 Gepost op: 07 november 2012, 12:09:41 »
Champignon, prei en witte bonen taart. Erbij een simpele salade.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4226 Gepost op: 07 november 2012, 14:48:14 »
Gisteren rijst (gekookt met geelwortel en gember) gebakken met beetje ui en pete (petai schrijven de Angelsaksen) en verder op smaakgebracht met sojasaus, gebakken tofu met Malisaus, spruitjes en broccoli even gegaard en dan gebakken in sesamolie.

Heer Karl dank voor de notitie. Herr Hirt: wat zou er mis zijn met een wortel- of peervorm, waarom vis?
Er is hier iemand op de designschool afgestudeerd die zich heeft bezig gehouden met de vormgeving van eiwitvoedsel. Nu ik dit schrijf: al in de term nepvlees (die ik net vermeed) zit de vorm- en smaakgeving besloten. Huh. Tja, er is nog van alles te denken.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4227 Gepost op: 07 november 2012, 17:37:17 »
Lagasna met tomaat/bloemkool/gegrilde aubergine en bieslookbechamel. Stoofperen na.
,,,,فلافل

Offline Marthe

  • ***
  • 274
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4228 Gepost op: 07 november 2012, 22:31:36 »
Weinig tijd en nog een restje van het etentje van gisteren (vanwege het ontbreken van een vriezer moet ik alles snel opeten): erwtjes met geklutst ei erdoorheen, en zelfgebakken brood met kruidenboter. Daarna nog wat chocolade en fruit.

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.677
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4229 Gepost op: 08 november 2012, 00:35:46 »
Vandaag vanwege kick-off-meeting weer een uitgebreide lunch in een restaurantje. Saladebuffet, hoofdgang (voor de vegetariër een saaie verduitste pasta van farfalle met champignons, courgette en paprika - ik heb stiekem wat olijfolie en balsamico van het saladebuffet er door gegooid). Toe kwark met vruchten-uit-blik. Ik had broodjes ook prima gevonden.

Pas laat weer thuis, toch behoefte aan wat warms, maar niet te veel. Het werd een risotto met tomaat, rode ui, pepertje en rozemarijn.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4230 Gepost op: 08 november 2012, 08:48:43 »
Vandaag ga ik voor het eerst een poging doen tot zelf rode currypasta maken (sereh, rode peper, knoflook, diverse kruiden, gember). Daar komt dan kokosmelk bij, en courgette, champignons, ui, tofu, en basmatirijst.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4231 Gepost op: 08 november 2012, 09:43:00 »
Stamppot andijvie met amandel en vegaworstjes. Later op de avond wat boerenkoolchips.

Wat eten we vandaag?
« Reactie #4232 Gepost op: 08 november 2012, 13:13:56 »
Paddenstoelentortellini met oesterzwammen en kastanjechampignons :)

Offline chantalv80

  • ****
  • 911
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4233 Gepost op: 08 november 2012, 14:18:37 »
Paddenstoelentortellini met oesterzwammen en kastanjechampignons :)

*kwijlt*

Ik heb nog een halve krop sla, een halve komkommer en bio-tofu in de koelkast liggen.  Dussehm.... jasmijnrijst met gemarineerde tofu en tempéh, uitje, knoflook, en een salade.   :-\ Getver...dat klinkt gezond.
Want a sugarcube?

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4234 Gepost op: 08 november 2012, 16:42:59 »
Mijn vriend en ik gaan straks boerenkoolcurry maken, naar dit recept op de voorkant.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4235 Gepost op: 08 november 2012, 16:49:46 »
Mijn vriend en ik gaan straks boerenkoolcurry maken, naar dit recept op de voorkant.

Oeh!
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4236 Gepost op: 08 november 2012, 17:25:51 »
Bij een spannende Oostenrijkse wijn past pesto, dus dat gaan we zo maken (sorry plantje). Erbij sperzieboontjes en pecorino. Vooraf toastjes met zeer oude Beemsterkaas en picalilly.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline karl

  • *****
  • 6.377
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4237 Gepost op: 08 november 2012, 17:29:56 »
Bij een spannende Oostenrijkse wijn past pesto, dus dat gaan we zo maken (sorry plantje). Erbij sperzieboontjes en pecorino. Vooraf toastjes met zeer oude Beemsterkaas en picalilly.

Veltliner? Die vind ik ook kruidig en spannend. Verder klinkt het ook spannend en hartig, mijn smaak. Maar toch ook pasta om de pesto bij te doen?

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4238 Gepost op: 08 november 2012, 17:38:47 »
Bij een spannende Oostenrijkse wijn past pesto, dus dat gaan we zo maken (sorry plantje). Erbij sperzieboontjes en pecorino. Vooraf toastjes met zeer oude Beemsterkaas en picalilly.

Veltliner? Die vind ik ook kruidig en spannend. Verder klinkt het ook spannend en hartig, mijn smaak. Maar toch ook pasta om de pesto bij te doen?
eh ja, ook pasta, past bij pasta pesto, was de tekst.
Gruner Veltliner staat er ook, maar dit is een lichte rode met een bittertje dat goed bij de pesto past.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #4239 Gepost op: 08 november 2012, 18:18:55 »
Later op de avond wat boerenkoolchips.
Koop of maak je die?

Ik at gisteren courgettelasagna, vanavond weer.
Supercalifragilisticexpialidocious!