Chinezen zijn meesters in 'mocken'. Mock fish, mock abalone...Deze veggie mockbereidende Chinezen eten weliswaar geen dieren maar wel voedsel dat zoveel als mogelijk in diervorm wordt opgediend en benoemd. Vreemd.
Het is het vegetarische-slagereffect. En het is ook gek dat puddingen vroeger, in mijn grootmoeders' en moeder' tijd vaak in visvorm werden gegoten: de massa in een witte, visvormige, aardewerken schaal brengen, laten opstijven en omdraaien. Puddingvis, gezellig. Wat is dat toch?
Er is nu die filosofe van het voedsel, prof. Mol. Misschien moet ik haar eens benaderen:
De antropologe/ ietwat filosofe/ veggie/ hoogleraar antropologie van het lichaam aan de UvA, Annemarie Mol, kreeg medio 2012 de Spinozapremie (2,5 miljoen euro) voor naar eigen inzicht uit te denken en te voeren onderzoek. Ze bestudeert het genieten van eten, de tragiek van de kilocalorie….
Commentaar? Ben benieuwd. Heer Karl, Herr Hirt, mevrouw Zeewier, mevrouw LL, mevrouw Haantje, Selly...
Eten pompoenpuree met kokos, kastanje-aardappelpuree, in sesamolie gebakken spruitjes, tofu in de een of andere bereiding.