0 leden en 61 gasten bekijken dit topic.
ik vind die van maaslander ook prima te doen, maar t beste blijven de kaasplakken van mams.Gewoon zelf gepaneerde lekkere kaas.
Hoe maken jullie die dan? Gewone kaas paneren of zo?
4 platte stukken jonge kaas van ongeveer 1,5 cm dik en zo’n 12 x 6 cm8 el bloem (in een ruime, platte schaal)1 ei, geklopt (in een ruime, platte schaal)6 crackers (ongeveer 80 g), zoals bv. Wasa volkoren knackebrod, fijngemalen (in een ruime, platte schaal)flinke snuf (versgemalen) peper1 tl tijm, fijngehaktolijfolie*Meng de peper en de tijm door de fijngemalen crackers.*Dep de plakken kaas eerst aan alle kanten in de bloem, haal ze vervolgens door het ei en bedek ze dan met de crackerpaneermeel. Hoe beter de plakken bedekt zijn, hoe minder de kaas gaat lekken tijdens het bakken.*Verwarm in een koekenpan een flinke laag olijfolie en bak de kaasplakken per 2 of per 4 aan beide kanten in enkele minuten gaar. Voorkom dat ze te zacht worden en gaan lekken; ze zijn dan of al klaar of je moet het vuur zachter zetten. Serveer meteen.VariatieMeng stukjes fijngehakte noot of wat peperkorrels door de crackerpaneermeel.
Hutspot
Citaat van: chantalv80 op 01 november 2012, 07:29:11Hutspot Hoezo ?Hutspot is lekker! Vind ik.