Ik had bezoek en maakte de Verrassende Tatin uit Plenty van Yotam Ottolenghi) (http://www.vegatopia.com/vega/producten/kookboeken/11370-plenty-yotam-ottolenghi.
En hoe was ie?
Wij hadden ook gasten vandaag. Eerst een vriendin uit Hannover voor een uitgebreide brunch en foto's kijken. Zelfgemaakte broodjes, bestrooid met maanzaad, sesam, karwijzaad en zonnebloempitten. Croissants. En natuurlijk heel veel beleg, hartig en zoet.
Vanavond hadden we het bazinnetje van Lytses grote vriend Pico, met aanhang, over de vloer voor pannenkoekgourmet. Bij het uitpakken van de ouderwetsche spiritusstelletjes bedachten we ineens dat we de meegeleverde pannetjes ritueel hadden weggegooid. K. heeft de avond gered door bij Kaufland snel nog vier kleine koekenpannetjes te scoren. En die deden het geweldig. Op tafel: neutraal pannenkoekbeslag (uiteraard), paprika, kastanjechampignons, wilde spinazie, tomaat, courgette, rode ui, pepertjes, knoflook, kaas, mozzarella, parmezaanse kaas, rozemarijn, peterselie, basilicum, peper en zout. En stokbrood, drie spreads van de Turk op de markt en olijven - meegebracht door onze gasten. Twee uren lang lekker kokkerellen aan tafel. De Duitsers (iedereen behalve ik dus) wilden de laatste pannenkoek zoet hebben, met appelmoes, suiker en kaneel.