Vandaag balansdag (na al het lekkers van gister): rijst, groente uit de oven (aubergine, courgette, ui, kastanjechampignons, ui, bleekselderij, paprika, tomaat) en gebakken tofu. Op het bord nog hüttenkäse en lekker veel verse kruiden erover.
Is balansdag een geijkte uitdrukking voor restjes opmaken? Ja, inderdaad. Ik leerde de uitdrukking 'balance' in die zin van de Tamil kokkin van een dochter in Kuala Lumpur, jaren 90 vorige eeuw.Nu kom ik hem hier weer tegen bij mevrouw Haantje. Welaan. Het leven isvolverrassingen.
Gister in Den Bosch geweest.Lunch bij DIT (
www.eetbardit.nl) in de Snellestraat 24, midden centrumDen Bosch. Prima veggie kroketten, frietjes en salade plus twee soorten mayonaise. Ze hebben ook nog andere veggie dingen op delijst. Goede wijnene ook.Altijd vol daar.
Gisteravond Flammkuchen, papadam, zwarte olie-olijven, auberginepuree, salade van wortel en feta.
Vandaag: Opperdoes gekookt, verder nog onbekend.