Vandaag, 1e Pinkst., drie gasten. Dochter met heer en voorts een Nederlandse vriend van ons die in Japan werkt.
Groot deel van de ochtend bezig geweest. Mijn vrouw bereidde bladerdeegvierkanten met een top van hutkaas gemengd met prei en olijf, koude soep van tomaat, venkel, komkommer, pepermuntblad, biet-ui-peermengsel voor door de (dampende) quinoabolschotel. Ik kookte asperges en voorzag die, na afkoeling van een acidijn van witte wijn, citroensap, sinaasappelsap, zout, knoflook, wat peper, pepermuntblad en suiker. Voorts knoflook gebakken met zeekraal. Na afkoeling wordt deze geserveerd met bladsla en weer wat acidijn. Straks witte wijn, onderbier (Lingens blond), spa-vrucht en wat men verder wil drinken. De gasten moeten nog naar huis rijden.
Pinksterlied 2012:
Acidijn/acidijn/wat is de Pinkster fijn/de merel zingt/de kikker kwaakt/en niemand die de Pinkster wraakt.