Gisteren het uitgestelde diner in LN2, een Eindhovens restaurant van zoon Baradoer wiens vader een sterrestaurant heeft in Nuenen. Het vreemde is dat je nauwelijks kunt navertellen wat je hebt gegeten. Het was een 4-gangen menu voorafgegaan door een tapiacakorrelkrokantje bij de wijn en een amuse bouche. Die amuse was interessant. In een bamboekokertje (oude taal: bamboezijnen kokertje) van ongeveer 5 cm hoog en een diameter van circa 3 cm was wat ramen met een gel van gember en citroengras, kokos, kerrie, wasabi en tomaat. Toen kwam een serveerster met een grote stenen mortier, deed er olijfolie in en een scheut vloeibare stikstof. Dat werd met een garde geklopt. Resultaat een boterachtige klont olijfolie. Deze werd in het bamboekokertje geschept.
• Vervolgens een groot diep bord voorgerecht: streepvorm. Daarin avocado, komkommer, romanesco (=groene-torentjesbloemkool), allerlei zalfjes en een schuim. Kortom veelsoortige smaken, zeer goed doch slecht te beschrijven.
• Volgende streep. Een antiboise met olijf, tomaat, zeekraal, shisobladsnipper, shitake, geitenkaas, cilindertjes biet. De bewoners van Antibes heten Antibois. Antiboise, veelal op basis van tomaat en olijf, is naar hen genoemd. Wordt daar veel gebruikt.
• Hoofdgerecht: een streep met berglinzen, een gefrituurde kaasbitterbal, wortelbereiding (huh), groene asperge en pompoensaus en nog iets dat ik vergat op te schrijven.
Tot slot: Dessert met witte chocola, rabarberschuim, citroeniets, vanilleijs en stukjes rabarber.