Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 10 gasten bekijken dit topic.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Wat eten we vandaag?
« Reactie #280 Gepost op: 31 juli 2011, 18:57:12 »
no knead bread
Ik ben lui, dus vertel.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #281 Gepost op: 31 juli 2011, 18:57:56 »

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #282 Gepost op: 31 juli 2011, 19:10:24 »
Stom dat de Kwartel aan het stille strand Den Haag is afgebrand. Blij dat ik vandaag bij Villa Augustus ging lunchen, en we vanwege het sombere weer en de wegafsluiting bij Rotterdam, niet naar de Kwartel  zijn gegaan. Als ze wederopbouwen hoop ik dat ze weer een douche plaatsen. Die was weg na de vorige renovatie. En ook hoop ik dat hun veggielijst OK blijft.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #283 Gepost op: 31 juli 2011, 19:13:54 »
Courgette-aardappelsoep van courgette en aardappel uit eigen tuin!
Cool  8)
Was het lekker?

Heerlijk!

En vanavond eten we de rest met wat knoflookbrood erbij.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #284 Gepost op: 31 juli 2011, 19:14:37 »
Piepers, aangeklede eikenbladsla, bietjessalade, veel geroosterde pitten en ei.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #285 Gepost op: 31 juli 2011, 19:33:10 »
no knead bread
Ik ben lui, dus vertel.

Ja een brood, met deeg, dat 14 uur rijst, en dan kneed je het 10 keer, wacht je 2 uur en bak je het in een pan.
,,,,فلافل

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #286 Gepost op: 31 juli 2011, 20:02:31 »
Maar het kan ook zonder pan of kneden, die stappen kun je rustig weglaten.
This is between me and the vegetable!

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Wat eten we vandaag?
« Reactie #287 Gepost op: 31 juli 2011, 20:20:59 »
no knead bread
Ik ben lui, dus vertel.

Ja een brood, met deeg, dat 14 uur rijst, en dan kneed je het 10 keer, wacht je 2 uur en bak je het in een pan.

Maar het kan ook zonder pan of kneden, die stappen kun je rustig weglaten.

Hou ik over:

een brood, met deeg, dat 14 uur rijst, en dan wacht je 2 uur en bak je het.

Oftewel:

een brood, met deeg, dat 16 uur rijst, en dan bak je het.

Hm. Zo werkt wikipedia dus ook?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #288 Gepost op: 31 juli 2011, 21:29:56 »
Ja, zo werkt Wikipedia. Selly benoemt een stap niet die ik ook niet oversla.
De crux is (volgens mij) om heel nat deeg heel lang te laten rijzen. Dan hoef je niet te kneden, omdat die glutenstructuur door al dat water zichzelf kan opbouwen (ofzo, ik ben te lui om Harold McGee erbij te pakken).
Wat ik doe: 400 g meel + 1/4 tl droge gist + 1/2 tl zout + 300 ml water tot een dik deeg roeren. Een nacht ofzo laten staan, of een dag. Dan nog 100 g meel erdoor roeren (het wordt nu degiger, maar nog steeds kleffer dan gewoon brooddeeg) en in een cakevorm nog minstens anderhalf uur laten staan. En dan 35 minuten op 200 graden bakken.

Het luistert allemaal niet heel nauw met die tijden. In de winter doe ik het zo: 's avonds zet ik het deeg klaar, 's ochtends voor het ontbijt doe ik het in de vorm en L bakt het af als ik hongerig thuiskom voor de lunch.
Gisteren wilde ik ook met brood lunchen maar ik was het eergisteravond vergeten klaar te zetten, toen heb ik er een hele theelepel gist in gedaan en toen was twee uur voorrijzen genoeg.

O, nog een leuk weetje: als je alleen maar witte bloem gebruikt krijg je zo'n taaie ciabatta-achtige structuur met enorme bellen.
This is between me and the vegetable!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #289 Gepost op: 01 augustus 2011, 19:53:49 »
Frietjes, sperziebonen, mini vegahamburgertjes, tomatensalade met vlug-ingemaakte rode ui.
,,,,فلافل

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Wat eten we vandaag?
« Reactie #290 Gepost op: 01 augustus 2011, 20:46:49 »
Lasagne.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #291 Gepost op: 01 augustus 2011, 21:34:47 »
Zelfgemaakte pasta, salade van rucola/komkommer/gegrilde paprika, feta uit de oven op een bedje van tijm, rozemarijn en ui. Met witte wijn.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.666
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #292 Gepost op: 02 augustus 2011, 00:32:19 »
Gekookte aardappelen met een jalapeño-mosterdsausje; gestoofde wortelen; Bärlauch-Gemüseburgers van de Bioladen.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #293 Gepost op: 02 augustus 2011, 08:06:46 »
Pannenkoeken, gemaakt in een crepepan (crap pan) van een vriendin. Was ook geen gas, dus er mislukte er wel meer dan 1. Toch wel gezellig.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #294 Gepost op: 02 augustus 2011, 09:05:54 »
Ik had plannen met aubergines, maar toen ineens haast. En toen werd het citroenpasta met gebakken courgettes en champignons. Ook erg lekker.
This is between me and the vegetable!

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #295 Gepost op: 02 augustus 2011, 12:57:31 »
Ik heb nog een halve groentetaart van gisteren.
Morgen denk ik chilipennen (die hadden ze bij de natuurwinkel, ik vond ze er leuk uitzien) met paddenstoelenroomsaus en sla ofzo.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #296 Gepost op: 02 augustus 2011, 13:41:19 »
verse doperwten en citroenpasta.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #297 Gepost op: 02 augustus 2011, 15:27:14 »
Heel lang geleden zat ik in de Parijse Rue des Rosier, in de Marais, in een Marokkaans restaurant waar ze lekkere falafels hadden. Selly was er ook bij. Van de restauranthouder leerde ik hoe men het makkelijkst kikkererwten kan bereiden. Die blikdingen vind ik minder. Dus: kikkererwten een half etmaal weken en dan een uur in de pressure cooker (pot van Papin!) op hoogste stand/hoogste druk koken. Dan verwerken tot falafel, humus of anderssoortig.
Vandaag humus (kikkererwten, knoflook rauw, wat gebakken knoflook, sesamzaad en wortelsnippers, sojasaus, olijfolie blenden. Voor serveren eventueel aanroeren met fijngehakte koriander). Erbij sperzieboontjes en gebakken teriyaki (van de veggie slager). Zien dan wel verder.
Overmorgen gasten. Dan kreijgen die wellicht onder meer gebakken kikkererwten met tomaat en ui. Of falaffel? We zien wel hoe het weer is.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #298 Gepost op: 02 augustus 2011, 16:03:42 »
Ik heb nog een halve groentetaart van gisteren.
Morgen denk ik chilipennen (die hadden ze bij de natuurwinkel, ik vond ze er leuk uitzien)
Lagen ze naast de chilipotloden?

Wat eten we vandaag?
« Reactie #299 Gepost op: 02 augustus 2011, 16:15:24 »
Naast de schroefjes denk ik.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner