Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 26 gasten bekijken dit topic.

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2740 Gepost op: 16 april 2012, 17:09:29 »
Receptje?  ;)

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2741 Gepost op: 16 april 2012, 18:07:12 »
Hmmmm, diepvries....
Tjsa, ligt wat zwaar op de maag, maar heb ik tenminste in huis.


LOL  ;D

Offline Dot

  • *****
  • 2.630
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2742 Gepost op: 16 april 2012, 19:05:08 »
Pasta pesto met broccoli.
Ze had een jurk met bloemknoppen aan
en toen ze in de zon ging staan
zijn al die knopjes één voor één open gegaan

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2743 Gepost op: 16 april 2012, 19:37:30 »
Pasta, spinazie, brie: weer eens haast na werken en sporten.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline Sven

  • *****
  • 3.928
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2744 Gepost op: 16 april 2012, 20:38:45 »
'Indiase wraps' van Honing, een hele tijd geleden al gekocht bij Action. De versheidsdatum kwam ook bijna in zicht, daarom heb ik het maar eens klaargemaakt. Ik heb het recept zelf aangepast: aan courgette en rode paprika heb ik me gehouden, ipv een dode kip heb ik er aubergine en witte bonen bijgedaan. Het resultaat was niet slecht, maar wel bijna even authentiek Indisch als boerenkool met kerriepoeder.

Het was ook een goede gelegenheid om verjaardagsgeschenk uit te testen: een degelijke mandoline. Werkt echt prima.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2745 Gepost op: 16 april 2012, 21:34:02 »
16-4-2012
Lekker brood en Lachwekkend brood
Het lekkerste brood at ik zo eind jaren 40 vorige eeuw in Frankrijk. Versgebakken baguettes, flûtes waren nog lekkerder. Maar na twee uur was er niks meer aan. Het brood werd dan ook gedurende de dag telkens opnieuw zo uit de oven aangevoerd.
Nu is het meel veranderd en het Franse stokbrood is het Franse stokbrood van eertijds niet meer. Geen ubrood maar dagbrood.
Dan is er Beslist Uiterst Lachwekkend Brood: BULB. Ik noem twee soorten. 1. Het volkorenbrood bij de bakker om de hoek of in de supermarkt. Om te tonen dat het volkoren is: een handje hele tarwekorrels door het meel. Jawel, pas op je tanden want die zijn straks geen BULB maar pulp. 2. Brood met zaadjes op de korst. Die vallen er gewoon af. Wat heb je eraan? Doe ze toch door het deeg. Selly mailt me nog een derde BULB: brood met verfstof om wit-zonnenbank te krijgen, BULB-WZ.
Zo, dat was de inleiding. Vandaag: wilde spinazie even gebraden met boter, gebakken aardappel, tofu in tomaten-uiensaus, rest je gegartineerde groenten van gister en hangop met diverse vruchten toe.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2746 Gepost op: 16 april 2012, 21:48:48 »
Taartje met geroosterde groenten en linzen, verrassend lekker.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline M.

  • Forumkenner 2013
  • ******
  • 4.168
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2747 Gepost op: 16 april 2012, 22:33:48 »
Raapstelen stamppot, zelfgemaakte gehaktballetjes (die erg goed gelukt waren  :yummie:) en gravy voor erbij. Hoe zou je gravy eigenlijk moeten vertalen? Jus dekt het toch niet helemaal vind ik.

Wat eten we vandaag?
« Reactie #2748 Gepost op: 16 april 2012, 22:56:41 »
Vette zju, schiet me dan onmiddellijk door het hoofd.
Met dank aan de zuurkool van Sjef van Oekel.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2749 Gepost op: 17 april 2012, 14:32:10 »
Bloemkoolgehaktspaghettie.

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.625
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2750 Gepost op: 17 april 2012, 17:09:51 »

Stoofpotje met kikkererwten en amandelen, met couscous. Lekker simpel en toch verwarmend (brr, wat is het toch grijs weer).

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2751 Gepost op: 17 april 2012, 17:11:49 »
Linzensoep.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2752 Gepost op: 17 april 2012, 18:02:50 »
Overgebleven tortilla. Zonder sla, want die was op.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2753 Gepost op: 17 april 2012, 19:49:28 »
Gebakken roodlof met een beetje honing, warme couscous met kaneel, komijn en taggiasche olijven, Goodbite Italiaanse burger.
,,,,فلافل

Offline Temari

  • *****
  • 1.336
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2754 Gepost op: 17 april 2012, 20:29:12 »
Gestoomde sperziebonen en courgette met rode cargo rijst en een ei met daar ook nog overheen de pindasaus van Blue. Ik vond 'm lekker, de saus (en de rest ook)!

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2755 Gepost op: 17 april 2012, 20:32:07 »
,,,,فلافل

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2756 Gepost op: 17 april 2012, 20:32:54 »
Maar samengevat: ui en knoflook met sambal oelek in vijzel stampen, aanfruiten in olie, tomatenpuree erbij en wat water, even laten koken totdat je een mooi sausje hebt, dan hardgekookte eieren erin (door de midden gesneden), even laten sudderen. Ik vind zelf een beetje sereh erin lekker. Simpel!

Oeh lekker! Is ook lekker met petehbonen.
,,,,فلافل

Offline Temari

  • *****
  • 1.336
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2757 Gepost op: 17 april 2012, 20:35:08 »
'red cargo rice' staat er op de zak. Heb 't bij de toko vandaan. 't Is Thais, staat erop. Het heeft een coole kleur en de smaak is een heel klein beetje anders dan die van zilvervliesrijst.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2758 Gepost op: 17 april 2012, 20:38:11 »
'red cargo rice' staat er op de zak. Heb 't bij de toko vandaan. 't Is Thais, staat erop. Het heeft een coole kleur en de smaak is een heel klein beetje anders dan die van zilvervliesrijst.

ah check, heb ik wel eens gezien. Leuk.
,,,,فلافل

Online Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.673
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2759 Gepost op: 17 april 2012, 20:58:51 »
2/3 pizza! K. en ik hebben namelijk allebei 1/3 van onze pizza afgestaan aan een collega die zichzelf niet had uitgenodigd ('ik kan nu ook naar huis gaan en over twee uurtjes terugkomen'). De mijne was met rode ui, kastanjechampignons en puntpaprika, die van K. met puntpaprika en ananas. Erbij een salade van sla, rucola, wortel en kidneybonen.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength