Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 33 gasten bekijken dit topic.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2620 Gepost op: 01 april 2012, 16:59:37 »

Vandaag lekker makkelijke lunch: udonnoodles met instant misosoep
Straks lekker rijsttafel maken: zoet-zure knapperige tempé, eitjes in tomatensaus, sajoer met chinese kool, aardappel en boontjes, soort van snelle atjar met komkommer en tomaat :)


Lekker! En welkom hier.
Ik kreeg lunchers en die kregen naast brood van Menno met lekkere Zwiterse kaas en hummus ook tomatensalade met buffelmozzarella en oregano en witlofschuitjes met blauwe kaas dip.
En nu komt mn zus opeens onverwacht eten met haar vriend en die krijgen zoete tempeh, sajoer van spitskool, paprika, tomaat, wortel en als ik ze in de vriezer kan vinden petehbonen en gele rijst. Als er nog komkommer is ook atjar erbij, anders gepickelde Chinese radijzen erbij.
,,,,فلافل

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2621 Gepost op: 01 april 2012, 19:59:15 »
Kool, rijst en een gekookt ei wat daarna in kruiden is gebakken.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2622 Gepost op: 02 april 2012, 06:19:50 »
Niet zo'n geinspireerde chili-achtige schotel met kidneybonen, wat mais, paprika, en tomaat.

Offline karl

  • *****
  • 6.377
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2623 Gepost op: 02 april 2012, 08:16:54 »
Gisteren een waterzooi (bekend Gents gerecht) van prei, selder, aardappelen, peen, oesterzwammen, ui, groene boontjes, afgewerkt met sojaroom en kervel. Was een ontdekking dat je oesterzwammen in een vijftal minuten kan garen in witte wijn en citroen. Een zurige toets mag dit gerecht zeker hebben. (Komt overigens uit het laatste EVA-nummer).
Vandaag van verder eten, aangevuld met flageolets en gebakken balletjes.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2624 Gepost op: 02 april 2012, 10:07:21 »
Toen hij om half negen weer terug was, was het te laat om nog warm te eten.
Huh? Dat is toch een vrij normale etenstijd?
Ik eet eigenlijk nooit om negen uur, of om zeven of rond een uur of half tien... Maar dan wel warm.

Ik kreeg gisteren soep en hartige taarten, en had sticky toffee cake voor toe gemaakt, en er was ook nog perenclafoutis en appelcrumble. En goed gezelschap.
This is between me and the vegetable!

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2625 Gepost op: 02 april 2012, 10:36:22 »
Ik had vandaag een stukje van die sticky toffee cake bij het ontbijt, als toetje. Lekkerrr.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2626 Gepost op: 02 april 2012, 12:34:54 »
Stamppot met raapstelen, veggie worst van Goodbite en gestoofde cavolo nero.
,,,,فلافل

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2627 Gepost op: 02 april 2012, 16:33:28 »
Gegratineerde rode kool, gebakken aardappel en wellicht kant-en-klare sigaarbörek gevuld met kaas, die we net bij de Turk kochten. De Nederlander verkocht die börek niet.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2628 Gepost op: 02 april 2012, 17:07:07 »
Hetzelfde als gisteren en morgen: bruine rijst, goed gevulde tomatensaus en tofu.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2629 Gepost op: 02 april 2012, 18:16:27 »
Natte nasi met paprika, tofubrokjes, en mais.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2630 Gepost op: 02 april 2012, 19:51:58 »
Stamppot raapstelen, met gebakken champginons en ui. En piccalilly.
This is between me and the vegetable!

Offline Sven

  • *****
  • 3.928
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2631 Gepost op: 02 april 2012, 20:24:25 »
Rijstsalade, rauwkost en zelfgemaakt pinda-bonenburgers.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2632 Gepost op: 02 april 2012, 22:12:59 »
zelfgemaakt pinda-bonenburgers.
Oeh, dat klinkt lekker!
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Bast

  • ******
  • 4.149
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2633 Gepost op: 02 april 2012, 22:32:07 »
gestoofde cavolo nero.

Geinig, waar heb je die gevonden?

Hier Valess met gepofte aardappel en witlof met een sausje uit een pakje.
Sin chile, no tiene chiste!

Offline Sven

  • *****
  • 3.928
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2634 Gepost op: 02 april 2012, 23:56:11 »
zelfgemaakt pinda-bonenburgers.
Oeh, dat klinkt lekker!

humus meets satésaus :)

het recept wordt later nog gepost.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.673
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2635 Gepost op: 03 april 2012, 01:11:15 »
Gekookte aardappelen, geschud met een klontje boter en peper uit de molen. Beetgaar gestoomde bloemkool met een kaassausje (roux van boter, met pepertje en knoflook, versgeraspte nootmuskaat), speltburgertje.

Beetje nostalgie-eten: als kind was bloemkool-met-een-papje, aardappelen met jus en een jeweetwelbal mijn lievelingskostje. Het verschil: de bloemkool is niet tot prut gekookt, de saus komt niet uit een pakje, de aardappelen smaken puur het lekkerst, en de zompige jeweetwelbal is een smakelijke, kruidige burger geworden.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2636 Gepost op: 03 april 2012, 08:25:07 »
peper uit de molen
Hoe anders? Je denkt toch niet echt dat ik je aanzie voor iemand die peper uit een busje gebruikt?
versgeraspte nootmuskaat
Denk je echt dat ik je aanzie voor iemand die voorgeraspte nootmuskaat gebruikt?

Ik had nog een pannetje soep over van zondag. Die was een beetje dik, dus ik heb hem een beetje aangelengd met water uit de kraan.  :P

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2637 Gepost op: 03 april 2012, 09:11:19 »
Ik denk dat Eelco uit de kast kwam: die knoflook was dus blijkbaar knoflookpoeder (anders had hij wel 'knoflook u.d.kn.' oid gezegd) en die kaas parmezaagsel. ;)
This is between me and the vegetable!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.673
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2638 Gepost op: 03 april 2012, 10:44:21 »
Ik denk dat Eelco uit de kast kwam: die knoflook was dus blijkbaar knoflookpoeder (anders had hij wel 'knoflook u.d.kn.' oid gezegd) en die kaas parmezaagsel. ;)
:P Natuurlijk.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Wat eten we vandaag?
« Reactie #2639 Gepost op: 03 april 2012, 11:29:51 »
Gisteren linzen gekookt in 'bouillon' van een pepertje, gember, komijnzaadjes, peper, soyasaus, ketchap, look. Op het einde nog een flinke eetlepel tomatenpuree, en gebakken aubergineblokjes gemengd tot een stoofpotje. Erbij zoete aardappelenpartjes in de oven, met zure room gemengd met mierikswortel als dip.
Vandaag nog geen idee.