Ik heb weer in het buurthuis voor zo'n vijftig personen gekookt. Vooraf bosui-roomsoep, gevolgd door aardappeltjes, een groentemix van sperziebonen, doperwten en maïs, en voor de vegetariërs een vegaburger. Toe frambozenvla met slagroom en vruchtenhagel.
Een medekok keek nogal wantrouwend toen ik citroensap op de sperziebonen, doperwten en maïs spoot, om vervolgens vast te stellen dat dat in combinatie met nootmuskaat lekker fris is.
Vanmiddag had ik een platbrood belegd met gepofte knoflook, pepertje, champignons, bosui, puntpaprika en kaas onder de grill geschoven, een lekker lichte, warme lunch. Tegelijkertijd had ik voor Kristof een portie schelpjespasta met groente in tomatensaus gemaakt, die hij voor zijn vertrek naar Duitsland naar binnen kon werken. Ik zag zojuist dat er nog een klein portie over is, lekker voor morgen als lichte, warme lunch.