Gisteren
Somosa: tarwemeel/tarwebloem/wat specerijen/gist, boter. Ik bevorder de gistgroei eerst met in een papje van lauw water, meel en een beetje marmite voor de aminozuren die de gistgroei versnellen.
Deeglappen, ronde stukken uitgestoken en gevuld met een mengsel van doperwt die nu anders heet, wortel, aardappel, specerijen (zoals komijn, garam masala, asafoetida, korianderzaad), zout. Frituren. Erbij papadam(dum) dat in sommige delen van India ook papar wordt genoemd. Die papadams waren al heel oud maar ze lieten zich nog goed frituren. Nadeel is dat dit bij vrjj hoge temperatuur moet en daarna kun je de frituurolie wel weggooien. Erbij nog vijgen chutney met vijgen uit eigen tuin en een mengsel van yoghurt en lime chutney. Voorts dal van rode linzen, gebakken ui/knoflook/wortel/peterseliewortel, bouillonpoeder, laurierblad, garam masala. Venloosch wit (volgens etiket het beste van Nederland; onzin), Santa Christina 2020, Amoro Passo 2014 (prima), Elzasser Pinot Blanc 2019, alles van AH.
Vandaag
Gratin Nuenenois en wellicht een salade.