Nederland Honigland! Wie geht es Herr Hirt?
Heden: stamppot biet, prei, knoflook (prei en knof eerst even gebakken), olijfolie. Dan zebra-aubergine vlg Imam Bayildi (ik heb er nu pruimedanten en vijgen uit de tuin in meegestoofd), gemengde sla, camembert. Wijnen (ongespecificeerd).
probeer: oren-horen; ogen-hogen, neus-...
PS: ik had maar drie aardappelen over van gister, de stamppot dus dikker gemaakt op het laatst met wat polenta.
Behalver camembert ook nog wat bettine blanc en port salud.
In december 1948 was ik voor het eerst in Parijs .In Nederland noemde men margarine toen nog boter, Buisman chigorei was koffie en het eten was minkukelig. Honigeten zou Heer eelco zeggen! Maar in Parijs kwam er na het eten, prima, een grote camembert op een rieten matje op tafel. "Wa's dah?". "Un camebert, c'est bon." Inderdaad. Die grote zie je hier niet in de winkel. Althans noch in Eindhoven noch in mijn dorp. Verloren tijden.