Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18800 Gepost op: 16 mei 2020, 19:59:25 »
Mie met broccoli, sugar snaps en mango.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18801 Gepost op: 16 mei 2020, 20:04:32 »
Gemarineerde, gestoomde bloemkool, wortel, koolrabi en kidneybonen, met knoflookyoghurtdip. En zelfgemaakte tagliatelle in salieboter.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sven

  • *****
  • 3.950
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18802 Gepost op: 16 mei 2020, 22:40:17 »
Gisteren: stoofje van rode paprika, kidneybon, maïs, tomaat en ellenboogjespasta. Daarbij gestoomde broccoli.

Vandaag: gegrilde venkelplakken met saffraanrisotto.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18803 Gepost op: 17 mei 2020, 20:01:10 »
Gekookte aardappeltjes met verse lavas (maggikruid). In knoflookyoghurt met verse salie gestoofde bloemkool. Linzen-rode-ui-rozemarijnburgertjes.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sam

  • ******
  • 7.216
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18804 Gepost op: 17 mei 2020, 22:13:55 »
BBQ, met paprika, champignons, halloumi, een maiskolf, en wat vleesvervangers. Met knoflooksaus  :D
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sven

  • *****
  • 3.950
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18805 Gepost op: 18 mei 2020, 10:56:12 »
Gisteren rest van de risotto en de venkel. Daarbij een vegaburger als makkelijk aanvulling.

's Middags: gegrilde wraps met komkommer, paprika en taugé. Daarbij besmeerd met pindakaas en sambal badjak voor een saté-effect.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Sam

  • ******
  • 7.216
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18806 Gepost op: 18 mei 2020, 13:30:09 »
Foccaccia met paprika en cherry tomaatjes als lunch. Vanavond rijst met champignonragout, een oude vertrouwde uit mijn studententijd waar ik af en toe ineens erge trek in krijg.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18807 Gepost op: 18 mei 2020, 18:16:55 »
Bloemkool met kaassaus.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18808 Gepost op: 18 mei 2020, 19:56:55 »
Een lasagne gevuld met een citroenig-rozemarijnige tomatensaus met berglinzen, bloemkool, wortel, bleekselderij en courgette.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sam

  • ******
  • 7.216
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18809 Gepost op: 18 mei 2020, 20:31:34 »
Berglinzen, smaken die een beetje als Puy linzen Eelco?
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18810 Gepost op: 18 mei 2020, 20:55:27 »
Berglinzen, smaken die een beetje als Puy linzen Eelco?
Ik heb al te lang geen puylinzen gegeten om te kunnen vergelijken, maar berglinzen zijn vrij klein en blijven stevig - zeer geschikt voor b.v. een bolognesesaus of stoofpot. De smaak zou ik als mild-notig omschrijven.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sven

  • *****
  • 3.950
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18811 Gepost op: 18 mei 2020, 23:26:55 »
Snijbonen natuur, geroosterde zoete aardappel. Omdat er nog plek was op de bakplaat heb ik er ook nog maar een paar tomaten bij gedaan - en een appel als dessert (met wat kaneel en honing).
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline niewied

  • *****
  • 1.937
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18812 Gepost op: 19 mei 2020, 12:16:51 »
Also sprach Sven: Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen. 
Mooi gezegd.

Gisteren: Israëlische (huh) nieuwe aardappelen bij gebrek aan andere nieuwe met olijfolie en zout, bloemkool, bladsla/rode parika/feta-salade kroket van de veggie slager.
Vandaag: gisteren al zomerrodekool gestoofd met appel, port, iets azijn en kruidnagel en die vandaag gegratineerd met kaas wordt opgediend, ik denk weer die nieuwe aardappelen en verder nog onbestemd. Coronaal.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18813 Gepost op: 19 mei 2020, 12:22:46 »
Gisteren: Israëlische (huh) nieuwe aardappelen bij gebrek aan andere nieuwe
Het is volgens mij nét nog te vroeg voor regionale nieuwe aardappelen. Begin juni zouden ze weer bij de groenteboer moeten liggen. Ik heb het idee dat in Duitsland Frühlingskartoffeln meer een 'dingetje' zijn dan in Nederland, daar worden ze altijd met veel bombarie gelanceerd.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sam

  • ******
  • 7.216
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18814 Gepost op: 19 mei 2020, 15:19:45 »
Berglinzen, smaken die een beetje als Puy linzen Eelco?
Ik heb al te lang geen puylinzen gegeten om te kunnen vergelijken, maar berglinzen zijn vrij klein en blijven stevig - zeer geschikt voor b.v. een bolognesesaus of stoofpot. De smaak zou ik als mild-notig omschrijven.
Lijkt me lekker, ik hou van de bite van Puy linzen, in shepherd's pie bijvoorbeeld. Ik ga dan ook eens berglinzen proberen (Puy linzen zijn toch op).
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sam

  • ******
  • 7.216
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18815 Gepost op: 19 mei 2020, 15:39:37 »
Gisteravond in plaats van de rijst met champignonragout een patatje gehaald, met een broodje groentekroket. Het was laat geworden qua werk en stukje lopen en ik had geen zin meer om in de keuken te staan. Vanavond mushroom-pie: de champignons moeten toch op. Ik maak een hele dikke ragout met een basis van donker bier, met veel champignons, in bladerdeeg. Erbij een salade van little gem, met koolmix rauwkost en een griekse yoghurt dressing.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Hedwig

  • ****
  • 793
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18816 Gepost op: 19 mei 2020, 16:33:26 »
Je zou het niet zeggen, gezien de klad die in het plaatsen van ‘wat eten we vandaag’ van mijn kant is gekomen. maar ook wij eten nog steeds lekker.
Vandaag eten we ‘Parmigiana di melanzane’ gisteren verse asperges met bieslook/roombotersaus, en ei, morgen kropsla met geroosterde krieltjes en vega burger net gebakken champignons

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18817 Gepost op: 19 mei 2020, 20:12:22 »
Sellerieschnitzeltjes met basmatirijst, gestoomde broccoli en champignonroomsaus.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.735
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18818 Gepost op: 20 mei 2020, 20:05:38 »
Een uitgebreide salade van ijsbergsla, rucola, witlof, bleekselderij, wortel, paprika en kidneybonen. Erbij, op en naast: halloumi, geroosterd sesamzaad, knoflookyoghurt en grove bulgur.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sven

  • *****
  • 3.950
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #18819 Gepost op: 21 mei 2020, 09:44:32 »
Kleine gemengde salade als voorafje. Daarna restje snijbonen met wat kaas erover, rodekoolsalade uit de Poolse winkel, pomme duchesse uit de oven.
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.