Zoals elders al gemeld, had K. spontaan drie mensen te eten uitgenodigd. En met wat er nog in huis was, is het volgende op tafel gekomen:
Vooraf vier verschillende linzengerechtjes, geserveerd in schaaltjes met erbij schijfjes Turks brood uit de oven (met olijfolie bestreken en bestrooid met fleur de sel):
- chana dahl met tomaat, szechuanpeper en zwarte kardemom
- geschilde mungbonen met mosterdzaad, kruidnagel, pepertje, kardemom en asafoetida, gesmolten boter
- tarka dahl (rode linzen met tomaat, knoflook, kardemom, koriander- en karwijzaad, gesmolten boter
- oogbonen in gember-tamarindesaus
Alle vier heel verschillende smaken en het leuke was dat ieder zijn eigen favoriet had.
Als hoofdgerecht geroosterde aardappelen uit de oven, bestrooid met Parmezaanse kaas; geroosterde pompoen met pompoensaus (knoflook, gember en pepertje aangebraden, gepureerde pompoen erdoor en verder op smaak gebracht met piment en een scheutje citroensap); kaasburgers à la Joyce (gekruid met mosterd en tijm).
Toe een appel-crumble, gemaakt door K.
Allemaal 's middags al voorbereid, zodat we bijna drie uur lang hebben kunnen eten en kletsen, terwijl de oven zijn werk deed.