@ div. vegatopisten: Spruiten met pindasaus, goh, dat eten we al 40 jaar. Enige tip: als je spruiten zacht kookt zijn ze m.i. oneetbaar. Broccoli idem. Maar nog groen en knapperig en evt even gebakken in weinig sesamolie, al dan niet met wat knoflook: prima basis voor pindasaus.
Gemaakt: soep van tomaat, rode paprika, gebakken ui en knoflook, wat suiker (tomaten zijn veelal zuur hier), bouilllonpoeder en daarna gestaafmixed (mixt?). Erg lekker. Nog eens zeven is ook mooi. Hier in de stad betaal je voor soep in x-taria 5 € , je krijgt er dan wel een bete brood bij.
Vandaag: seitanbroodje (kant en klaar gekocht) gebakken in bakpan, gebakken witlof (overlangs halveren en bittere stronkwig eruit, als u biowitlof heeft; de niet-bio is vaak nauwelijk bitter, achterlijk, net als spruiten die veelal ontbittert zijn). Tja en dan nog eens wat erbij verzinnen.
Uitsmijters:
1. Canvas (TV Be) heeft een aardig program: man over woord.
2. Glazen thee- en koffiekoppen, volop. Maar schoteltjes (Untertassen, soucoupe) ervoor nergens te vinden, ook niet op rommelmarkten. Dat komt wellicht door de mokkencultuur. HH Eelco en Karl: In Du of Be wel te krijgen?