Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 48 gasten bekijken dit topic.

Offline bambi

  • ******
  • 5.560
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15280 Gepost op: 12 maart 2018, 21:03:54 »
Gisteren pasta, spinazie, brie. Vandaag een wokje met kool, tofu, paprika en tofu.
Rivier O Rivier jy's die diepste woord wat ek ken

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15281 Gepost op: 13 maart 2018, 12:50:38 »
Tortilla’s (gekochte, heb nog steeds geen tortillapers!)

met een deegroller gaat het ook prima vind ik!

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15282 Gepost op: 13 maart 2018, 12:51:18 »
Gisteren quinoa/cavolo nero/ spinazie/ gele paprika met vega kip van de vegetarische slager

Vanavond pasta met tomatensaus en gehaktballetjes.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15283 Gepost op: 13 maart 2018, 12:59:45 »
Tortilla’s (gekochte, heb nog steeds geen tortillapers!)
met een deegroller gaat het ook prima vind ik!
Ik ben ook weer terug bij de deegroller, de tortillapers maakt de tortilla's niet dun genoeg naar mijn zin.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15284 Gepost op: 13 maart 2018, 16:29:18 »
Gisteren spaghetti met allerlei groenten (waaronder tomaat) met kaas.
Vandaag staat er een gerecht met aubergine en quinoa en feta op ons weekmenu, maar feta vergeten te kopen. Nog even denken of ik dat snel haal of iets anders verzin.

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15285 Gepost op: 13 maart 2018, 16:36:01 »
Tortilla’s (gekochte, heb nog steeds geen tortillapers!)
met een deegroller gaat het ook prima vind ik!
Ik ben ook weer terug bij de deegroller, de tortillapers maakt de tortilla's niet dun genoeg naar mijn zin.
Ah, interessant! Wist niet dat je de dikte niet zelf kon bepalen bij een tortillapers, ik dacht dat hoe harder je duwde, hoe dunner de tortilla.
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Sam

  • ******
  • 7.191
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15286 Gepost op: 13 maart 2018, 16:36:39 »
Vanavond hollandsche pot: witlof met aardappelpuree uit de oven. Comfort food!
My candle burns at both ends, it will not last the night
But ah my foes and oh my friends, it gives a lovely light

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15287 Gepost op: 13 maart 2018, 16:47:20 »
Ik ben ook weer terug bij de deegroller, de tortillapers maakt de tortilla's niet dun genoeg naar mijn zin.
Ah, interessant! Wist niet dat je de dikte niet zelf kon bepalen bij een tortillapers, ik dacht dat hoe harder je duwde, hoe dunner de tortilla.
Dat klopt, maar dunner krijg ik ze niet (de hendel is dan ook helemaal ingeklapt, dus blijkbaar is dat de minimale dikte). Of misschien ligt het aan het deeg, ik heb tot dusver nog geen speciaal tortillamaismeel gebruikt (en als het daaraan zou liggen, zou ik alsnog de voorkeur aan de deegroller geven, minder moeite dan dat meel apart te bestellen).
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Gem

  • ***
  • 303
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15288 Gepost op: 13 maart 2018, 18:32:39 »
Gevulde paprika met notenrijst en cheddar en geitenkaas en kruiden uit de oven

Offline lieve lijn

  • ******
  • 4.047
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15289 Gepost op: 13 maart 2018, 20:20:01 »
Roerbakgroente, rijst en noten
Ga vanavond naar bed met een goed boek, of iig met iemand die er een gelezen heeft!

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15290 Gepost op: 13 maart 2018, 20:32:31 »
Lasagne! Gevuld met een tomatensaus met knolselderij, wortel en broccoli, gekruid met basilicum, oregano en venkelzaad uit de vijzel (lekker fris). Belegd met mozzarella, bestrooid met een klein beetje Schabzigerklee.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Hedwig

  • ****
  • 793
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15291 Gepost op: 13 maart 2018, 21:39:18 »
Toevallig heb ik gisyeren tortilla’s gemaakt met speltmeel inderdaad, heel dun uitrollen met deegroller op bv een houten met bloem bestoven werkblad.
Dan hen
Dan heb je je niet persé een tortillapers nodig.
Wij aten Thai curry met snijbonen, pompoen, champignons spinazie en tempé. Hier aten we quinoa bij

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15292 Gepost op: 14 maart 2018, 00:01:05 »
Roerbakgroenten met besengeh-boemboe, rijst en cashewnoten.

Huisgenoot P raakte tijdens het eten opeens in paniek - mogelijk door een doorkomende tand - dus daar heb ik nog snel een pasta voor gemaakt.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline Miranda

  • *****
  • 3.376
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15293 Gepost op: 14 maart 2018, 08:14:34 »
Ik ben ook weer terug bij de deegroller, de tortillapers maakt de tortilla's niet dun genoeg naar mijn zin.
Ah, interessant! Wist niet dat je de dikte niet zelf kon bepalen bij een tortillapers, ik dacht dat hoe harder je duwde, hoe dunner de tortilla.
Dat klopt, maar dunner krijg ik ze niet (de hendel is dan ook helemaal ingeklapt, dus blijkbaar is dat de minimale dikte). Of misschien ligt het aan het deeg, ik heb tot dusver nog geen speciaal tortillamaismeel gebruikt (en als het daaraan zou liggen, zou ik alsnog de voorkeur aan de deegroller geven, minder moeite dan dat meel apart te bestellen).

Ik heb het wel met masa harina geprobeerd, en kreeg ze uiteindelijk wel dun. Maar dan wel door ze een paar keer te persen en tussendoor steeds een kwartslag te draaien.
Met dat meel zijn ze trouwens wel heel erg lekker, dus als je het ergens tegenkomt is het zeker de moeite...

Vanavond bruine bonen met paprika, ui, piccalilly, augurkjes. Afgelopen weekend heb ik eieren ingemaakt op zuur, dus die ga ik er vanavond ook bij eten. Maakte ze voor het eerst, dus erg benieuwd!

Offline meisbaer

  • *****
  • 5.625
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15294 Gepost op: 14 maart 2018, 12:59:38 »
Vandaag pasta met gekarameliseerde venkel uit het Nieuwe vegalicious van Alice Hart.

Eerder deze week had ik groenten (pastinaak, wortel, courgette, rode ui, knoflook en kleine tomaatjes) met italiaanse kruiden uit de oven, met daarbij geroosterde aardappels met een beetje spaanse kruiden. Erbij een Quorn peppersteak.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15295 Gepost op: 14 maart 2018, 21:58:35 »
Nasi goreng met spitskool, wortel, tauge. Knapperige tempeh in kleverige saus. Schijfjes zoetzure komkommer. Seroendeng. Gebakken uitjes. Cassavecrackertjes. Atjar tjampoer.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Sven

  • *****
  • 3.927
  • Geslacht: Man
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15296 Gepost op: 14 maart 2018, 22:04:57 »
Selderijsoep uit de vriezer
Eenvoudige risotto afgewerkt met kruidenroomkaas
Rauwe venkel met balsamicovinaigrette
Als je echt ontbijt op bed wil, ga je maar in de keuken slapen.

Offline Hedwig

  • ****
  • 793
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15297 Gepost op: 15 maart 2018, 07:43:50 »
Tortellini (echt erg lekker, de verse tortellini van de AH, deze week twee halen een betalen) met in flink roomboter even aangefruite salie, geraspte parmezaan en geroosterde gehakte walnoten.

Offline fem fatale

  • Forumkenner 2010 en 2012
  • ******
  • 7.161
  • Geslacht: Vrouw
    • fatalefem
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15298 Gepost op: 15 maart 2018, 07:49:49 »
Curry.
Supercalifragilisticexpialidocious!

Offline neleH

  • *****
  • 1.736
  • Geslacht: Vrouw
Re: Wat eten we vandaag?
« Reactie #15299 Gepost op: 15 maart 2018, 11:59:53 »
Afgelopen weekend heb ik eieren ingemaakt op zuur, dus die ga ik er vanavond ook bij eten. Maakte ze voor het eerst, dus erg benieuwd!

Ben wel benieuwd hoe de eieren waren eigenlijk!