Een ovenschotel van volkorenpenne, bloemkool, venkel en wortel in een mosterdsaus met karwij- en venkelzaad, bedekt met mozzarella en bestrooid met nigella.
Deze ovenschotel is trouwens een variant op de ovenschotel met aardappelschijfjes in plaats van volkorenpenne, die ik al jaren heb gemaakt. Kristof raakt momenteel nogal in de dunne als hij aardappelen eet. Daarnaast vindt hij 'Nudelaufläufe' erg lekker, terwijl ik er de lol niet van inzie om een pastamaaltijd, die op zich al klaar is, met een laagje kaas nog eens een half uur in de oven te zetten. Maar in eenpersoonsschaaltjes, waarbij je de kaaslaag niet kapot hoeft te maken bij het serveren (de kaaslaag is nu eenmaal het allerbelangrijkste bij een ovenschotel) is het wel erg lekker.
In de koelkast staat daarnaast een bak met deeg van rogge-, tarwemeel en bloem, met havervlokken, karwij- en venkelzaad, plus gist en een theelepeltje zuurdesem. Morgen snel broodjes ervan vormen, dippen in sesam-, lijn-, hennep- en maanzaad en 20 minuten bakken in de oven voor lekkere verse broodjes op de zaterdagochtend.