Gisteren al erwtensoep gemaakt. Warm ik vanavond op, met vegarookworst.
Lekker LL! Heb je een goed recept? Ik heb altijd moeite om de soep hartig genoeg te krijgen, vaak is het te zoet en als ik er aan loop te klooien dan wordt het te zout. Tot nu toe is wat wakame toevoegen nog de beste optie maar het moet beter kunnen volgens mij.
Er staat een goed recept door Eelco in het Vegatopia-kookboek
In ieder geval zijn knoflook, pepertje en knolselderij en een scheutje wittewijnazijn een goed idee.
Gisteravond at ik lasagne bolognese, met sojagranulaat, wortel, broccoli en paprika in tomatensaus. Toen ook meteen een snelle, stevige soep gemaakt van pompoen, chana dal, sjalotje, fenegriek, piment, kardemom, laurierblad, pepertje - na goed twintig minuten gepureerd. Deze soep heb ik vanavond op de universiteit gegeten, omdat we een 'wetenschapper ontmoet politicus'-avond annex promotie van het onderzoekscentrum hadden. Er bleek echer ook een buffetje met fingerfood te zijn, weliswaar met maar één vegetarische optie, maar dat was spinazietaart - en daar ben ik gek op.