Restje van gisteren, morgen witlof.
Basmati, quorn saté en een roerbak van rode + gele paprika, ui, champignon, tomaat, prei, diepvries erwtjes en spitskool, beetje sambal en knoflook.
Mocht je zoiets nog eens eten, kan je dat ook in een makkelijk en kruidig tomatensausje doen. Basmati apart serveren en de quorn (ik eet de naturel stukjes, nooit die in satésaus) op het laatst meewarmen nadat je die eerst los hebt gebakken.
Sjalot snipperen en aanfruiten in koekenpan met laagje olijfolie om te bakken. Teen knoflook uit knijper (of met koksmes heel klein gesnipperd) erbij, ook beetje aanfruiten. Dan schepje (dessertlepel) goedkope sambal oelek (bv Improba) erbij en naar wens zo'n klein gedroogd pepertje gestampt in de vijzel. Dan groente in kleine stukjes; bv dunne schijfjes champignons en halve rode en halve gele paprika, eventueel ook handje halve sperziebonen uit de vriezer erbij. Allemaal lekker aanbakken.
Dan blikje tomatenpuree van de Aldi erbij en 1 blikje water. Klein snufje suiker (halve theelepel ofzo, hoeft echt niet meer), snufje zout en peper en handje gehakte peterselie erbij. Doorroeren en even laten pruttelen. Als je geen sperziebonen had, kan je er nu eventueel een handje bevroren doperwten bij gooien. De laatste minuut kan je er ook, als je het in huis hebt, een in schuine ringetjes gesneden lente-ui doordoen. Op het laatst dus de gebakken quornstukjes bijwarmen.
Je kan het sausje van tomatenpuree ook een meer 'Aziatisch' tintje geven. Gebruik dan groente die ze meer in oosterse keuken gebruiken (verse shiitakes bv ipv champs, paksoi, wortel). Voeg wat meer suiker toe en bij de knoflook ook een beetje geraspte gemberwortel (of een beetje gembersiroop bij je blikje tomatenpuree). Ipv peterselie zou je koriander kunnen gebruiken, als je dat lust en niet naar Dreft vindt smaken.
Voor een meer mediterrane sfeer kan je ook weer andere groente gebruiken, bv eekhoorntjesbrood, olijven in ringetjes, etc. Bij je kruiden dan beetje oregano en op het laatst wat verse basilicum ipv lente-ui.