Vegatopia Forum

Wat eten we vandaag?

0 leden en 45 gasten bekijken dit topic.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1240 Gepost op: 17 oktober 2011, 22:19:02 »
Volgens internet is Grünkern halfrijpe spelt.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1241 Gepost op: 17 oktober 2011, 22:25:59 »
Volgens internet is Grünkern halfrijpe spelt.
Ja, zover was ik ook al ;).
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1242 Gepost op: 17 oktober 2011, 22:28:26 »
Volgens internet is Grünkern halfrijpe spelt.
Ja, zover was ik ook al ;).
:P

Mijn woordenboek kent het woord niet  ::)
« Laatst bewerkt op: 17 oktober 2011, 22:31:11 door haantje »
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline LL de Ling

  • Moderator
  • ******
  • 10.321
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1243 Gepost op: 18 oktober 2011, 14:25:53 »
Er zit andijvie in het groentepakket. Dat wordt het waarschijnlijk. Ik ben ook aan het werk in Den Haag, dus ik ga langs de Vegetarische Slager voor iets erbij.

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1244 Gepost op: 18 oktober 2011, 15:08:05 »
U vergeet appelstroop met kaas!

Yep.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1245 Gepost op: 18 oktober 2011, 15:16:28 »
O ja, ik bedoelde te vragen waarom de rubrieken op de Vegatopiaweblog 'draad' heten.  

Mogelijk is het woord draad (in een forum) afgeleid van de computerterm draad.

Ha, hartelijk dank. Goede suggestie.
NW
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline niewied

  • *****
  • 1.930
  • Geslacht: Man
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1246 Gepost op: 18 oktober 2011, 15:22:59 »
's Ochtends is het alweer duister. Ik vind dit jaargetijde niet best.
Eten: ik had gisteren veel tofu-tomaat-gember gemaakt. Is over. Balance dus. Erbij: ik denk gebakken witlof, polenta van maïs en boekweitgrutten. Zeker ook een of andere salade. En we hebben nog vijgen, de laatste van de boom, die verwerkt moeten worden. In elk geval genoeg te eten, en dat is toch weer een lichtpuntje.

Ik ga eens een recept voor apekool verzinnen. Volgens de Stoet is het afgeleid van apekalle, i.e. een Deense nephaai.
Ik zou zeggen  (kallen is immers zwetsen, windpraten) apegezwets/onzinpraat, maar ja, zo zie je hoe vlug je miskleunt in de etymologie.
NW: hoogste tijd voor spijs en drank

Offline Wombat

  • *****
  • 2.706
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1247 Gepost op: 18 oktober 2011, 16:18:44 »
Boontjes met rijst en pindasaus of kerriesaus, dat weet ik nog niet.

Wat eten we vandaag?
« Reactie #1248 Gepost op: 18 oktober 2011, 16:40:39 »
's Ochtends is het alweer duister.

Dat komt door die vermaledijde zomertijd. Die ze ook nog eens anderhalve maand te laat weer opheffen.
Ik hoop gewoon dat ik niemand terug zie staren als ik eenmaal in de ruimte ben en naar buiten kijk.
William Shatner

Offline Lenda

  • ***
  • 377
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1249 Gepost op: 18 oktober 2011, 16:58:50 »
Vandaag een groentelasagna  :hungry:
People never grow up, they just learn how to act in public.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1250 Gepost op: 18 oktober 2011, 18:05:58 »
Romaineslaai opgeleukt met gesnipperde wortels, paar schepjes komkommerlucifers in zuur, 2 soorten pitjes (pompoen en zonnebloem) en dressing (vinaigrette van olijfolie en frambozenazijn met knoflooksaus uit flesje en mayonaise uit tube). Erbij gekruide in bouillon gekookte grove bulgur en gebakken vegaballetjes met rode saus (ketchup of chilisaus of ik draai zelf nog zo iets in elkaar van tomatenpuree met kruiden).
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Eelco

  • Admin
  • *****
  • 20.669
  • Geslacht: Man
    • Mijn Homepage
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1251 Gepost op: 18 oktober 2011, 19:37:58 »
Huismanskost: volkorenfarfalle met tomatensaus (gekruid met karwijzaad) en reepjes kort gestoomde savooiekool. Bestrooid met geroosterde zonnebloempitten en Parmezaanse kaas.
War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1252 Gepost op: 18 oktober 2011, 19:45:30 »
Goulash-achtige affaire met groene paprika, aardappel en tomaat, met vermicelli, en rijstsalade met paprika en olijf.
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1253 Gepost op: 18 oktober 2011, 19:47:17 »
Restjes Japans van zondag: misoaubergines, gebakken tofu, Japanse rijst met zwarte sesamzaadjes, rettichsalade, daikon-yuzupickles en hizikisalade. Erbij nog vlug wat rode paprika in teriyakisaus gemaakt.
,,,,فلافل

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1254 Gepost op: 18 oktober 2011, 19:57:23 »
Aardappels, broccoli, melksausje a la Niewied/R-kwadraat, aangeklede ijsbergsla en burger royaal.
Het melksausje was best aardig zo en sneller dan op de traditionele manier. Maar de traditionele vind ik wel lekkerder.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Christiaan

  • ******
  • 10.293
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1255 Gepost op: 18 oktober 2011, 20:10:39 »
Maar de traditionele vind ik wel lekkerder.
Boter, he?
GENERATION 98: The first time you see this, copy it into your sig on any forum and subtract 1 from the generation. Social experiment.

Offline haantje

  • ******
  • 5.068
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1256 Gepost op: 18 oktober 2011, 20:37:37 »
Maar de traditionele vind ik wel lekkerder.
Boter, he?
Dat dacht ik dus ook, dus nog een klont toegevoegd halverwege het proces.
Een roux geeft gewoon een iets andere, vollere smaak dan de Niewied-versie.
"Vroeger, toen kraaiden de hanen nog. Tegenwoordig gapen ze alleen nog maar", zei de dove.

Offline Maartje!

  • Staafmixermeisje. Pur sang.
  • ******
  • 6.752
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1257 Gepost op: 18 oktober 2011, 20:45:39 »
Kom ik veel te laat (en geheel mijn eigen schuld) thuis, in de verwachting toch op zijn minst een chagrijnige L met een hond in de pot te vinden, staat hij lustig pizza's te bakken :cheer:
This is between me and the vegetable!

Offline greet

  • *****
  • 2.671
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1258 Gepost op: 18 oktober 2011, 21:21:05 »
Gisteren paprika rode wijn chocolade saus met gebakken patatjes en rooktofu (die ik apart maakte, vriendje lust dat niet echt heel graag).
Deze middag quinoa met allerlei groenten en noten en kruiden onder, met erbij een loempia'tje in de oven.
En deze avond een bruine boterham met omelet.

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Wat eten we vandaag?
« Reactie #1259 Gepost op: 18 oktober 2011, 21:23:25 »
Kom ik veel te laat (en geheel mijn eigen schuld) thuis, in de verwachting toch op zijn minst een chagrijnige L met een hond in de pot te vinden, staat hij lustig pizza's te bakken :cheer:

Hoe krijg je een man zo opgevoed? Als ik zoiets bij meneer koekje heb, zit hij met knorrende buik te chagrijnen en vraagt als eerste wat we eten als ik dan eindelijk binnenstap. Als meneer een pizza voor mij bakt, is het er 1 uit een doos uit de Jumbo. En ook niet altijd vegetarisch ('Toen ik ze kocht, wist ik niet zeker of jij ze ook zou gaan opeten. Ik wil uit de goedheid van mijn hart best wel even de h@m er vanaf peuteren').
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy