Pompie gevuld met spinazie, aardappel/koolrabigratin met bechamel op basis van amandelmelk en met Hollandse gruyère, raapstelensalade met kerstomaat
Wat is pompie? Pompoen? is dat dan niet jammer van de spinazie/
Hier soort ziekenhuis. Van eten koken komt niet al te veel, maar het begint weer.
Gisteren prima couscousflensjes gemaakt van rest couscous, kaasstukjes, wat dille en een ei. Daarbij bietensalade en sperzieboontjes met Malisaus (tomatensaus met pindakaas, geleerd in mali daar stampt men pinda, kookt tomaten en roert die pinda's er door tot een dikke saus; op smaak met zout, denk ook wat kruiden. Wij eten graag Malisaus. Voorts nog een soep van wat broodkorst en groentenresten, gemalen en gezeefd.
Vandaag: boekweit met Malisaus, kaasschnitzel, sperzieboontjes, bietensalade. Ja, lijkt op gisteren, maar de resten moeten op.
Tot slot: Collega-chemicus Katan zocht prima zout uit met veel KCl ipv NaCl, plus wat KI. Het is Lozout, verkrijgbaar bij AH. Past bij die anticampagne tegen zout, i.e. NaCl. Voortaan nemen we alleen nog dat zout.