Uit principiële redenen eet ik geen suiker of eraan gelieerde stoffen als ze in producten voorkomen die geen snoep of gebak zijn.
Het viel me op dat vorig jaar nagenoeg in alle producten in supermarkten suiker of eraan gelieerde stoffen zijn toegevoegd.
Augurken in pot, chips en dergelijke, brood, groente in pot/blik bevatten nu suiker of eraan gelieerde stoffen. Van gebak of snoep verwacht je dat, maar in blik-/potgroente of augurken in pot?
Ik dacht dan ontwijk ik die producten, er zijn enige alternatieven voor. Maar nu blijken producenten van vegetarische producten ook mee te doen in deze verwildering van de schappen. Ene na andere vegetarische burger en dergelijke is volgegooid met suiker of eraan gelieerde stoffen.
Dit had ik niet verwacht met producenten die dergelijke producten maken.
Kleine greep:
*Albert Heijn:
- Gegrilde stukjes: maltodextrine (voorloper glucosestroop)
- Vegetarische fijngehakt: maltodextrine
*Vivera:
- Burger: invertsuikerstroop, maltodextrine
- Zigeunerschnitzel: gedroogd glucosestroop, dextrose, maltodextrine
*Valess:
- Valess Schnitzel: dextrose
- Valess champignon: suiker, maltodextrine
Mijn keuze is nu gigantische beperkt door deze handelswijze van de fabrikanten.
Zware teleurstelling.
(Voor mensen met suikerziektes is dit ook een teleurstelling denk ik)