Wij krijgen de schoonfamilie over de vloer met Kerst, en dat zijn allemaal wat moeilijke eters (schoonmoeder mag geen lactose, de een lust geen kokosmelk, de ander geen champignons, ui is sowieso taboe, rijst liever ook niet, en kruidige of pittige gerechten lokken naast lof ook lange tanden uit, liefst ook niet al te exotisch dus). En tot overmaat van ramp verwacht men dat klokslag één (nou ja, half twee, want zus met man en kind komen altijd te laat) het eten op tafel staat. Ik ga dus voor redelijk traditioneel, voor tien man:
- een fikse pan zelfgemaakte rode kool met appel (jeneverbes, anijszaad)
-
geroosterde aardappelen- Bandnudeln met pompoensaus
- salade van koolrabi, rode paprika en kidneybonen met mosterd-honingdressing
- stokbrood en Turks brood met kruidenboter, hummus en uienchutney
- toe: vanille-ijs, naar wens met een scheut pompoenpitolie en zelfgemaakte karamel
Schoonmoeder brengt linzenburgers, aardappelsalade en soep mee. Volgens mij hebben we dan genoeg voor een weeshuis
.