fructose is een vruchtensuiker. Fructose direct uit je fruit is wel oke binnen beperkte mate maar wanneer fructose ergens in is toegevoegd is het een bewerkte variant. Vaak vallen ze dan alsnog onder de geraffineerde suikers.
Fructose wordt anders verteerd waardoor deze minder van invloed is op je bloedsuikergehalte alleen wordt deze wel door de lever verwerkt. In grote hoeveelheden zorgt dat voor een non-alcholische lever vervetting.
Glucose komt uit de koolhydraten van je voeding. en wordt ook wel bloedsuiker genoemd.
De meeste lichaamscellen gebruiken glucose als bron van energie. Na het eten stijgt de hoeveelheid glucose in het bloed door het grote aanbod. Onder invloed van insuline (een hormoon uit de alvleesklier) wordt glucose naar de lichaamscellen gebracht waar het wordt gebruikt voor de energieproductie of wordt opgeslagen als reservebrandstof.
Snelle en slechte suikers zorgen voor korte pieken en daarna een diep dal in je bloedsuikerspiegel. De langzame koolhydraten zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel langer op peil blijft waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien en meer energie hebt.
Al die suikers zijn gevaarlijker en slechter als bijv vetten en zijn veroorzakers/uitlokkers van heel veel ziektes en aandoeningen.
Het voedt kankercellen,spijsverteringsproblemen,overgewicht,aderverkalking etc.
Het verhaal staat aan de ene kant los van dit forum maar ook weer niet altijd blijkt soms