Jongens, sorry, ik kan het niet laten... Het gaat over het recept voor 'Salat Olivier' op de voorpagina. Als je 'm maakt, gooi er dan alsjeblieft nog een handvol dille, een ei, wat ui en wat (liefst zoute, niet zoetzure) augurk bij. Anders smaakt het naar gekookte wortel met aardappel, haha... babyvoeding dus.
Nee maar, zonder dollen. Normaal zit er natuurlijk nog worst of gekookt vlees in deze salade, plus bovengenoemde ingredienten. Dat zijn de smaakmakers voor de basis van gekookte wortel, aardappel en erwt. Alles bij elkaar heb je dan voldoende smaakjes en structuur om het lekker te laten smaken, anders is het zachte bende met mayo... Zeker als je het vlees weglaat, kan je niet óók nog ui en augurk weglaten! Zonder ei kan nog wel. Het is typisch een recept dat ieder op z'n eigen manier maakt, maar alleen de basis en de rest weglaten - dat doet eigenlijk niemand
Bron: 25 jaar lang russische etentjes met familie