Maartje probeerde een recept uit het kookboek 'Jamie in 15 minuten' van Jamie Oliver te maken in 15 minuten, zie
hier Doe mee en maak dit recept ook.. lukt het jou in 15 minuten?
Mexicaanse salade met geschroeide avocado en popcornbonen.
Voor 4 personen
Nacho's
175 g zoutarme tortillachips (wij gebruikten gewone)
30 g cheddar of Goudse kaas
1 verse rode Spaanse peper
1 verse groene Spaanse peper
Salade
1 blik van 400 g kidneybonen
1 blik van 400 g gemengde bonen (dat verkocht onze supermarkt niet, wij gebruikten zwarte bonen)
olijfolie
1 snufje gemalen komijn
2 rijpe avocado's
1 flinke snuf gemalen koriander
200 g gemengde blaadjes sla
Dressing
2 lente-uitjes
1 bosje verse koriander
1 eetlepel in plakjes gesneden jalapeñopepers (uit een potje)
extra vierge-olijfolie
2 eetlepels magere yoghurt
2 limoenen
Wat je nodig hebt:
Ingrediënten bij de hand
Ovengrill op de middelste stand
Middelgroete koekenpan, op matig vuur
Grote grillpan, op hoog vuur
Blender
Aan de slag!
•Spreid de tortillachips uit op een bakplaat en rasp er de cheddar over.
•Snijd de pepers in ringetjes, strooi die er ook over en schuif de plaat in het midden van de oven onder de grill en haal hem eruit als de chips mooi goudbruin zijn.
•Giet de bonen af, doe ze met 1 eetlepel olijfolie en het komijnpoeder in de koekenpan en blijf ze regelmatig omscheppen tot ze knapperig zijn en 'poppen'.
•Snijd de avocado's in kwarten, verwijder de pitten, schil ze en hussel de stukken met 1 theelepel olijfolie, peper, zout en de gemalen koriander door elkaar.
•Leg de stukjes in de hete grillpan tot er rondom zwarte streepjes op staan en haal ze eruit.
•Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze doormidden en hak ze samen met de helft van de koriander, de jalapeñopepers met een flinke scheut van hun eigen azijn, 1 eetlepel extra vierge-olijfolie, de yoghurt en het sap van 1 limoen in de blender door elkaar. Giet het mengsel in een kom.
•Doe de slablaadjes met de rest van de koriander in een mooie serveerkom, leg er de geschroeide stukjes avocado op en omheen en strooi er de popcornbonen over.
•Besprenkel de salade met 1 theelepel extra vierge-olijfolie en serveer hem met de nacho's, partjes limoen en de dressing om te dippen en te besprenkelen.