Even nog in reactie op Marla Louisa d'r berichtje:
- Wat voor soort brood at je altijd? En heb je verschillende soorten geprobeerd? Dus bijvoorbeeld desembrood ipv gisbrood, spelt ipv tarwe, of zelfs glutenvrij? Misschien verdraag je één van de ingrediënten van "normaal" brood niet goed, maar wel bijvoorbeeld ander brood. Er zijn zat mensen op aarde die geen of weinig brood eten, dus het hoeft niet...
In Knackebrood hoeft geen gist te zitten, is volgens mij zelfs vaak zonder. In gistbrood zit vaak wel iets suiker, om het gist te helpen. In heel erg onnatuurlijk donkerbrood (woudkoorn etc) zit mout, dat is ook zoet. Het lijkt dan wel supervolkoren, maar het kan gekleurd witbrood zijn, ook iets om op te letten.
En nog even algemeen over hagelslag, hele pure vlokken bevatten veel ijzer, als je erbij een glaasje sap drinkt (of er na een boterham met alfalfa
) neem je het ijzer nog eens extra op! Dus vooral niet schuldig over voelen