Wij maken hier regelmatig (al dan niet meer een variatie) simpele pasta:
- pasta met macaroni en een blikje tomatenpuree erdoorheen
- kant-en-klare-pastasaus met basilicum van AH (kartonnen pakje)
- gebakken paprika
- eventueel Quorn gehakt
Je kunt de saus gewoon bij de gebakken paprika gooien. Ik hou niet zo van vega-gehakt, maar je zou er Quorn gehakt aan toe kunnen voegen. Pasta opdienen, saus erover.
Wat ook kan is er een ovenschotel van maken. Net iets lekkerder vind ik, maar duurt wel iets langer. Dan gooi je dus de bovenstaande ingrediënten in een ovenschotel. Oftewel de pasta met macaroni en tomatenpuree onderop, de pastasaus met paprika en eventueel vega gehakt daarna. Dan plakjes tomaat eroverheen (omdat het zo lekker is uit de oven). Wij doen nooit kaas er overheen trouwens, maar dat kan je ook nog doen als je wilt.
Goed. En dan als het gerecht op het bord ligt, toevoegen: gegrilde pijnboompitjes en er een beetje rucola sla doorheen scheppen.
Nou ja, het is een aanvullend idee. Als je wilt zou je ook eens kunnen denken aan aubergine in kleine stukjes als vervanging van het vega-gehakt? Succes ermee.