Vegatopia Forum

Het oog wil ook wel wat

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hizikigrrrl

  • Moderator
  • ******
  • 21.786
  • Geslacht: Vrouw
Re:Het oog wil ook wel wat
« Reactie #40 Gepost op: 21 oktober 2011, 14:10:22 »
Kennen jullie het boek 'Kers op de appelmoes' van Pierre Wind?

http://www.vegatopia.com/vega/producten/kookboeken/8780-de-kers-op-de-appelmoes-pierre-wind !

Ik heb dit boek vd week maar eens uit de bieb gehaald en ik vind em leuk! Heel veel tips en natuurlijk ga je dat versieren niet bij elke maaltijd doen, maar aan een bijzonder diner geeft het toch een beetje een extra kick.

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Het oog wil ook wel wat
« Reactie #41 Gepost op: 21 oktober 2011, 18:13:36 »
Iets heel simpels dat ik wel eens doe zijn salade bakjes maken van komkommer. Je snijdt een komkommer in een paar stukken (niet schillen!) en schept deze voorzichtig uit met een lepel maar niet helemaal tot onderaan. Daar schep je dan wat salade in, takje kruid erop en het ziet er best leuk uit.
Dus zeg maar dat je bijvoorbeeld een komkommer in 6 stukken snijdt die dan ongeveer vierkant zijn, en dat elk 'bakje' dan aan de zijkant schil heeft en aan de onderkant eh binnenkantspul? Of zie ik het dan verkeerd voor me?

Het klinkt trouwens fantastisch!
Ik maak wel eens komkommeryoghurt (geraspte komkommer met sojayoghurt) en ik denk dat het superleuk zou staan om die te serveren in zo'n komkommerbakje :D

Je kunt ook ronde bakjes doen. Yoghurt lijkt me wat nat, hangop of huttenkase mogelijk beter. En dan een leuke spriet bieslook erop of wat waterkers of shisokers.
Wat bedoel je met ronde bakjes?

Offline koekje

  • *****
  • 2.503
  • Geslacht: Vrouw
Re:Het oog wil ook wel wat
« Reactie #42 Gepost op: 21 oktober 2011, 19:40:55 »
Dat zijn bakjes die rond zijn ipv vierkant.

Sorry.
'Never eat more than you can lift' - Miss Piggy

Offline Uniflame

  • ***
  • 180
Re:Het oog wil ook wel wat
« Reactie #43 Gepost op: 23 oktober 2011, 17:56:37 »
Iets heel simpels dat ik wel eens doe zijn salade bakjes maken van komkommer. Je snijdt een komkommer in een paar stukken (niet schillen!) en schept deze voorzichtig uit met een lepel maar niet helemaal tot onderaan. Daar schep je dan wat salade in, takje kruid erop en het ziet er best leuk uit.
Dus zeg maar dat je bijvoorbeeld een komkommer in 6 stukken snijdt die dan ongeveer vierkant zijn, en dat elk 'bakje' dan aan de zijkant schil heeft en aan de onderkant eh binnenkantspul? Of zie ik het dan verkeerd voor me?

Het klinkt trouwens fantastisch!
Ik maak wel eens komkommeryoghurt (geraspte komkommer met sojayoghurt) en ik denk dat het superleuk zou staan om die te serveren in zo'n komkommerbakje :D

Ja dat klopt. Ik doe druk zelf dan wel zoveel mogelijk vocht uit de onderkant van de bakjes op een keukenpapiertje. Als je het niet te lang laat staan, kan je er van alles in serveren :) Maar als je het in de bento meeneemt, zijn wat drogere dingen beter.

Offline Selly

  • *****
  • 30.783
Re:Het oog wil ook wel wat
« Reactie #44 Gepost op: 23 oktober 2011, 17:58:19 »
Wat bedoel je met ronde bakjes?


Omdat de komkommer zelf rond is  :)
,,,,فلافل

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Het oog wil ook wel wat
« Reactie #45 Gepost op: 25 oktober 2011, 12:36:18 »
Wat bedoel je met ronde bakjes?


Omdat de komkommer zelf rond is  :)
Maar dan zijn die bakjes toch automatisch rond?   ???

Offline Fynnya

  • ***
  • 432
Re:Het oog wil ook wel wat
« Reactie #46 Gepost op: 29 december 2011, 20:20:36 »
Iets heel simpels dat ik wel eens doe zijn salade bakjes maken van komkommer. Je snijdt een komkommer in een paar stukken (niet schillen!) en schept deze voorzichtig uit met een lepel maar niet helemaal tot onderaan. Daar schep je dan wat salade in, takje kruid erop en het ziet er best leuk uit.
Dus zeg maar dat je bijvoorbeeld een komkommer in 6 stukken snijdt die dan ongeveer vierkant zijn, en dat elk 'bakje' dan aan de zijkant schil heeft en aan de onderkant eh binnenkantspul? Of zie ik het dan verkeerd voor me?

Het klinkt trouwens fantastisch!
Ik maak wel eens komkommeryoghurt (geraspte komkommer met sojayoghurt) en ik denk dat het superleuk zou staan om die te serveren in zo'n komkommerbakje :D

Nou, ik heb ze gemaakt met onze kerstmaaltijd, en ze waren echt een succes!
Het zag er echt superleuk uit!
Ik had de uiteinden van de komkommer (en van een paar andere komkommers) afgesneden en gebruikt als een soort dekseltje voor op de komkommerbekertjes. Dat maakte ze nog weer leuker, vooral die van de bovenkant van de komkommer kwamen en dus een stukje stengeltje hadden, daardoor leken het net hoedjes. En het is daardoor een een verrassing wat er voor vulling in zit.
En als je de bekertjes (het waren vrij hoge bij mij) door midden snijdt, van boven naar beneden als ie staat, kan je ze ook makkelijk uit de hand eten, omdat je dan een soort belegd komkommerschaaltje krijgt.
Gecombineerd met de heerlijke vulling (cashew-komkommer-dip uit kookboek Veganomicon), was het echt het beste deel van de maaltijd.

Bedankt voor het leuke idee!