Zei de dokter ook waarom geen granen en voor hoe lang?
Merk je het ook bij pseudogranen (quinoa, amarant, boekweit, wilde rijst, etc.)?
Je kan natuurlijk een paar weken zonder granen doen en dan langzaam stuk voor stuk de granen weer terug introduceren. Het kan natuurlijk dat het één of een paar soorten granen zijn waar je lichaam moeite mee heeft en de rest geen probleem is.
Heeft het te maken met dat je lichaam graan moeilijk verteerbaar vindt? Ik las pas geleden dat de bereiding van graan invloed heeft op de verteerbaarheid, dat vantevoren weken en na het koken laten nawellen zou helpen het makkelijker verteerbaar te maken. Ofzoiets, ik heb me er niet echt in verdiept, maar je zou het natuurlijk gewoon kunnen proberen.
Merk je verschil tussen verschillende soorten graanproducten (gekookte graan, pasta, brood, etc.)?
Ik kan me voorstellen dat er wel mensen zijn die er meer van weten en je misschien kunnen helpen het weg te krijgen zonder granen volkomen te hoeven schrappen, misschien een (natuur)diëtist?