Hoi allemaal,
enige tijd geleden hoorde ik dat de vruchtensappen van Appelsientje geklaard zouden zijn met gelatine.
Na jaren van die heerlijke ananas guave sap te hebben gedronken toch maar even een mailtje richting Campina gedaan.
Hieronder hun antwoord.....zoooo opgelucht.
Wilde het toch graag even delen, vandaar.
Groetjes.
Hartelijk dank voor uw email van 21-10-11 over Appelsientje DubbelDrank Ananas & Guave.
Met betrekking tot het klaren van vruchtensappen wordt gelatine steeds minder gebruikt, het gebruik van ultra filtratie(een techniek waarbij de niet opgeloste, zwevende deeltjes uit het sap verwijderd worden, om zo tot een heldere oplossing te komen) is tegenwoordig de standaard werkwijze.
Onze huidige producenten die fruitsappen leveren klaren het sap middels ultra filtratie. Echter kunnen we het niet met 100% uitsluiten dat gelatine nergens meer gebruikt wordt.
Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest.
Met vriendelijke groet,
FrieslandCampina ConsumentenService