Ik eet nu bijna veganistisch (smokkel nog wel iets te vaak om mezelf helemaal veganist te noemen) en dan fiets ik nog een flink eind naar mijn werk. Ik ben al een paar jaar vegetariër en al jaren lactose-intolerant (dag ijs, dag melkchocola). En toch ben ik al die tijd gewoon steeds verder aangekomen en zelfs nu ik dus nagenoeg veganistisch eet moet ik nog opletten met eten om niet aan te komen.
Het enige voordeel wat je hebt als veganist is dat je geen dingen onderweg kan eten of gebak op het werk of zo, maar dat heb je als vegetariër nog niet. Hoe mensen dan afvallen daarmee, is voor mij dus echt een groot raadsel.
Persoonlijk denk ik dat dat toch te maken heeft met mensen die eerst gewoon megaveel eten, in de categorie wekelijks naar de Mac, onbeperkt spareribs, gourmetten met vette sauzen bij het vlees, etc. en die dan opeens normaal gaan eten. Anders kan ik het niet verklaren. Voor mij maakte wel of geen vlees voor mijn gewicht in ieder geval niets uit.