Als je kinderen graag willen weten wat er op hun bord ligt en hoe het er geraakt, dan zet je ze met 'Eerlijk is heerlijk' goed op weg. Hier komen ze te weten wat natuurvoeding en biologische landbouw zijn en leren ze over voedingsstoffen en stoffen die aan voeding toegevoegd zijn maar die je niet nodig hebt. Verder vinden kinderen in de verschillende 'abc's' meer over groenten, fruit, granen, melkproducten en eieren, noten en zaden, peulvruchten en vleesvervangers, vlees en vis, olie en vet en kruiden en specerijen. Al deze informatie wordt aangevuld met eetweetjes (zoals dat het woord spaghetti eigenlijk 'bindgaren' of 'fijn touw' betekent) en doe-tips om bijvoorbeeld zelf radijsjes te telen of een kersenpitkussentje te maken. De kinderen kunnen in de keuken zelf aan de slag met de dertien recepten (ook één met kip en één met vis). Een Bobbelomelet of Woestijnappeltjes zullen ze wel lusten…
Het boek is vlot geschreven in een stijl die kinderen zeker aanspreekt. Aan de lay-out is ook veel aandacht besteed: kleurig en met zeer leuke tekeningen. Het resultaat is geslaagd!
Dit boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, maar kan ook besteld worden bij VELT. Prijs: 12,25 euro (inclusief verzending).Een prentje van het kookboek vind je op de volgende websites:
http://www.velt.be of
http://www.velt-nederland.nl.
Auteur: Evelien De Vlieger
Illustraties: Karen Pattyn
Titel: Eerlijk is heerlijk. Kleine gids over natuurvoeding.
Uitgeverij: Productiehuis Impressant
ISBN: 90-9013617-7