Wel eens gefrituurde deel-envelopjes met paddestoelen, ricotta en marsalasaus gegeten bij de Hemelse Modder in Amsterdam? Of een 'tompouche' van krokant filodeeg geserveerd met een mediterrane abrikozencompôte in het restaurant Mariënhof in Amersfoort? Vanaf nu kun je dit ook zelf serveren, dankzij de recepten die in deze gelegenheidsuitgave van de Nederlandse Vegetariërs Bond staan. De beste koks van Nederland van bekende restaurants geven hierin hun favoriete vegetarische recepten. Per restaurant staat een heel menu beschreven, wat als voordeel heeft dat je zeker weet dat de voor- hoofd- en nagerechten bij elkaar zullen passen. Alle beschrijvingen van de recepten zullen je ongetwijfeld doen watertanden. Wel zou het prettig zijn geweest als het boekje foto's van de gerechten erbij zou hebben geplaatst (in plaats van kleine illustraties), al was het alleen maar om te weten hoe iets geserveerd moet worden. Maar wat echt een zeer groot nadeel is van
100 vegetarische recepten, is dat alle recepten zijn opgeschreven alsof je een heel restaurant moet voeren; ze zijn niet voor 'huishoudelijk gebruik' voor bijvoorbeeld 2 personen. En dat vergt wel wat van het improvisatievermogen van de thuiskok, want vraag bij de groenteboer maar eens 16-gedeeld-door-20 stronken witlof...
100 vegetarische toprecepten
De favoriete recepten van de beste chef-koks van Nederland
Gelegenheidsuitgave van 100 jaar Nederlandse Vegatariërs Bond
Kosmos-Z&K Uitgevers B.V., Utrecht
ISBN 90 215 2604 2