Maar in kimchi zit bijna altijd vissaus. Maar misschien eet ze wel vis?
Volgens mij vaker gedroogde vis dan vissaus. En dat kan je ook nauwelijks ontgaan, het spul ruikt vaak sterk naar vis.
Ik ben trouwens erg benieuwd waar ze geweest is, wat mij in Zuid-Korea vooral opviel is dat de meeste restaurants maar één (type) gerecht hebben. Je hebt bijvoorbeeld barbecuerestaurants, en daar hangt een emmer kolen in de tafel (uitkijken met je knieën...) met een rooster of een gietijzeren plaat erop, en dan kun je aan tafel je eigen eten barbecuen. Of stoofschotelrestaurants, en daar hebben ze dan drie varianten op het thema 'stoofschotel'.
Mensen eten er vaak in grotere groepen gezamenlijk, en gerechten worden meestal in een grote schaal geserveerd, waarbij iedereen alleen zijn eigen kommetje rijst (dat met een lepel gegeten wordt) heeft en verder uit de schaal eet.
En het meeste eten is er, ook voor de gevorderde pepereter, loeiheet.
En voedzaam inderdaad, maar vegetarisch is mij niet opgevallen.