De (super)markt barst op dit moment van de groenten. Er zijn nog steeds verse tomaten (tijd om een voorraadje tomatensaus te maken), radijsjes en rucola, maar ook weer pompoen, savooiekool, koolrabi, koolraap, rode biet, venkel, spruitjes. Ik heb gisteren ook alvast een witte kool gekocht, om zuurkool van te maken.
Vanmiddag komt waarschijnlijk de buurvrouw voorbij met een hele lading vers geplukte appels (Boskoop, geloof ik, lekker stevig en zoetzuur). We gaan in ieder geval een lading
uien-appelchutney maken en wellicht ook appelmoes (aangezien Kristof geen appels meer mag/kan eten waarschijnlijk meteen een 'volwassen'
versie met gember en een pepertje).
Ik zit er ook aan te denken om wat verse augurken in te maken (de Turk had een hele lading, nu heb ik spijt dat ik ze niet meteen heb gekocht), maar misschien wil ik toch liever (of ook) bloemkool en courgette inmaken.