Rammanas!
Hier de lievelingssoep van mijn jongste dochter:
1 grote rammenas
1 grote aardappel
1 ui
3 tenen knoflook
olijfolie
1,5 liter groentebouillon
1 takje tijm
1 eetlepel honing
peper en zout
scheut room
-Rammenas (of rettich, hoe wil je het noemen), aardappel en ui schillen. Alles in blokjes snijden.
-olijfolie verhitten, ui fruiten, aardappel erbij, 5 minuten bakken, rammenas erbij, 3 minuten bakken. Knoflook persen boven de pan.
-Bouillon en tijm erbij, 30 minuten laten koken.
-Haal de helft vd groenten en het takje tijm uit de bouillon, bewaar dat apart.
-Van de rest van de groenten en de bouillon met de staafmixer een gladde soep maken.
-Roer de honing, de room en de rest vd groente weer door de soep.
-Lekker met donkerbruin brood met boter.