en dan wil ik ook nog graag lekker vegetarisch eten...
Tja, als je met dit dieet te maken krijgt, staat je wereld op de kop. Met allerlei vleesvervangers en heerlijke champignons is het dus afgelopen. Evenals azijn etc etc. Tjonge, wat krijgt een (vegetarisch) mens toch nog allemaal binnen. Naast al die dieeteisen wil ik dus ook nog eens een goed samengesteld vegetarisch menu. Vooral (zuurdesem)broodbeleg wordt nu allemaal zelf gemaakt, bijvoorbeeld eiersalade, ei/komkommersalade, komkommer/appel salade, selderie/appel salade. Graag zou ik nog wat meer recepten voor broodbeleg uitproberen, ratatouille is ook heerlijk op brood, net als kliekjes avondeten verwerkt in hartige koekjes, etc. en teveel fruit(suikers) is voor mij ook niet goed. Bovendien is het allemaal erg veel werk. Vleesvervangers zijn vaak gebaseerd op schimmels en die zijn voor mijn gezondheid dus helemaal niet goed. Helaas moet ik zeggen dat ik tegenwoordig weer af en toe een stukje vlees pak, maar dan ook weer erg op moet letten vanwege alle toevoegingen en een stukje puur biologisch vlees gebruik. Wie heeft lekkere recepten zonder gisten/schimmels, suikers, koemelk, noten en smaakversterkers? Ik heb inmiddels wel een paar kookboekjes gekocht die binnen dit dieet passen, maar zoals zo vaak gaat men hier ook vaak uit van vlees. Gelukkig heb ik inmiddels wel een paar heerlijk soepen aan mijn lijstje mogen toevoegen, zoals pompoen/wortel soep.
Waar moet ik op letten om toch een uitgebalanceerd eetpatroon te hebben zonder voornoemde stoffen? Kan iemand mij daarbij helpen?
Hartelijke groeten, Angelique