Waarmee kunnen jullie je vegetarisch etende kindertjes altijd blij maken, zonder dat het te veel tijd kost?
Een kleine aftrap:
Mijnes zijn dol op "spinazietortellini": bak een paar grof gehakte uien met een doosje tofureepjes fijn gekruid, kook een zakje tortellini al formaggi beetgaar, blancheer een flinke berg spinazie (buiten het seizoen vinden ze diepvries ook wel goed
). Dit alles door elkaar mikken en een blok gesneden geitenkaas aan toevoegen, alsmede een half potje pesto. Voor de liefhebbers olijven.
Ook altijd een succes is linzen met groentecurry: groene linzen koken in veg. bouillon. Groenten naar smaak/voorraad beetgaar koken en daarna roerbakken met Indiase currypasta. Serveren met lekkere rijst, liefst een beetje plakkerig (maakt minder rommel) en pappadums.
En niet echt snel maar wel lekker rielekst op zondagmiddag: snert van gedroogde groene erwten (moeten echt uuuuuren koken om ze kapot te krijgen
), knolselderij, bladselderij, veel ui, prei en wortel. En vega rookworst natuurlijk, en voor het onvermijdelijke soppen afbakbroodjes.
Ik hoop op nog veel meer snelle, gezonde, kindvriendelijke suggesties!