Lekkere burgers maken van peulvruchten vind ik lastig, of ze zijn gortdroog, of vallen uit elkaar.
2 peulvruchtenburgers die bij mij goed lukken:
Veggieburger (Relish)
1 blik kikkererwten
1 blikje mais
1 bosui, fijngesneden
1/2 paprika, fijngesneden
1 tl komijn
1 tl kerrie
100 gram paneermeel
2 el olijfolie
eventueel zout en peper
Kikkererwten en mais grof pureren. Bosui, specerijen en 4 eetlepels van het paneelmeel erdoor.
10 minuten laten staan om ze stevig te laten worden. Burgers vormen, door paneermeel draaien, bakken.
Beanballs (Veganomicon)
3 cups (720 ml) kidneybonen
2 el sojasaus
2 el tomatenpasta
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook (of iets minder)
1/4 tl geraspte citroenschil
1/2 cup (240 ml) broodkruimels
1/4 cup (60 ml) tarwegluten (of gewoon volkoren meel, maar dan geloof ik wel meer)
1/2 tl oregano (gedroogd)
1/2 tl tijm (gedroogd)
olie om te bakken
Bonen beetje prakken, alles door elkaar kneden, eventjes laten staan, kleine balletjes/burgertjes van maken en bakken. Ik maak ze altijd zonder tarwegluten, en met volkoren meel, maar weet niet precies hoeveel meel ik gebruik, ik denk wel meer dan die 1/4 cup, misschien anderhalf of 2 keer zoveel?